نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش نسیم اشراق،امروزه در طول زندگی انسانها سلامت یک شعار کلیدی بسیار مهم به شمار می آید و استفاده از نوغ غذا و تحرکات بدنی نقش کلیدی ایفا خواهد کرد.
در اینجا به یک نوع غذا اشاره میکنیم که مصرف آن در جهت سلامت انسانها بسیار مهم است و آن هم یک روغن طبیعی و سنتی به نام روغن شحم گاو است.
روغن شحم گاو و خاصیتهای اعجاب انگیز آن برای سلامتی انسان حائز اهمیت است،شحم در گذشته به چربیهای اطراف گوشت گاو اطلاق میشد.
روغن شحم گاو در واقع همان روغن پیه است با این تفاوت که از چربیهای اطراف قلوهگاه گاو گرفته می شود،روغن حاصله از این قسمت بسیار نرم و لطیف است و سریع آب میشود.
روغن شحم گاو از چربیهایی در اطراف قسمتهای متفاوت بدن گاو تشکیل میشود که به پیه یا پی معروف هستند، از این چربیها میتوان روغن تهیه کرد که به آن روغن پیه میگویند.
لطافت روغن شحم گاو به اندازهای است که میتواند با حرارت بسیار اندکی آب شود، حتی در صورتی که در معرض سرما و دمای پایین قرار گیرد در برابر سفت شدن مقاومت بالایی از خود نشان می دهد و به سختی سفت میشود.
از دیگر خصوصیات این روغن میتوان به بوی آن اشاره کرد چرا که در مقایسه با سایر روغن های حیوانی از بوی کمی برخوردار است.
روغن شحم گاو بر خلاف سایر روغنهای صنعتی که در رگها بسته میشوند،نه تنها در بدن و زیر پوست رسوب نمیکند بلکه باعث میشود روغنهایی که در بدن شما رسوب و انباشته شده را با خود ترکیب کرده و کم کم از بین ببرد، بنابراین این روغن را میتوان جایگزین مناسبی برای روغنهای صنعتی دانست.
استفاده از روغن چربی قلوهگاه گاو در سرخ کردن و انواع پلو و خورشت هیچ گونه محدودیتی نخواهد داشت و میتوان در تمامی مصارف روز مره از آن استفاده کرد، اما باید در نظر داشت که مصرف آن برای افراد مسن و بالای پنجاه سال مضر و پیشنهاد نمیشود.
خواص روغن شحم گاو از دیدگاه طب سنتی و روایات حایز اهمیت است، در طب سنتی و روایات مصرف روغن پیه به خصوص روغن پیه قلوهگاه (روغن شحم گاو)به دلیل لطافت آن مورد تاکید واقع شده است و اهمیت ویژه ای دارد،چنان که انسان قادر نخواهد بود به آسانی از خواص آن چشم پوشی کند.
طبق روایتی از پیامبر اکرم(ص)شحم گاو به دوا تشبیه شده است، گوشتش مرض،شیرش شفا و شحم آن دوا است، با تمام این تفاسیر میتوان گفت که روغن شحم گاو خواص دارویی نیز دارد که ممکن است بسیاری از مردم از آن آگاهی نداشته باشند.
بنا به روایتی از امام صادق (ع)سوال پرسیده شد که چه چربی (شحم)وجود دارد که به همان میزان، بیماری از بدن دفع شود؟امام پاسخ داد: شحم گاو.
علاوه بر موارد فوق از گفتهها و تجربیات آیت الله تبریزیان میتوان این گونه نتیجهگیری کنیم که روغن شحم گاو نقش بسزایی در بهبود بیماری فشار خون و چربی خون ایفا میکند و قادر است چربیهای غیر مفید را از بدن دفع کند.
البته روغن شحم گاو نیز مانند روغنهای هم خانواده خود (حیوانی)زمانی برای بدن و سلامتی ضرر ندارد و مفید واقع میشود که تنبلی و بی تحرکی را کنار بگذارید.
به کسانی که بیماری چربی و فشار خون دارند و از فعالیت و تحرک کمی بر خوردارند، مصرف این روغن خیلی پیشنهاد نمیشود، هم چنین نباید در مصرف آن افراط کرد.
بنابراین طبق روایات و احادیث این گونه برداشت می شود که به بیماران مصرف شحم گاو توصیه میشود.
قرائت قرآن در کنار این روغن حیوانی فواید بسیار در سلامتی انسان دارد، به فرمایش امام صادق (ع)مصرف این روغن در کنار برنج در پرورش عضلانی و دلخواه بدن موثر است.
طرز تهیه روغن شحم گاو بدین صورت است: 3 کیلو چربی قلوه گاه گاو، نمک به مقدار کافی، ۳ عدد پیاز، ۳ عدد سیب، چند حبه سیر، ۱ لیوان سرکه انگور یا آب لیموی طبیعی، ادویه یک قاشق مربا خوری(گل محمدی،میخک و زرد چوبه و هل).
روغن شحم گاو خاصیتهای زیادی دارد مانند اینکه باعث تقویت و رشد بافت عضلانی بدن میشود و تقویتکننده استخوان است و به افزایش رشد آن کمک می کند.
این روغن همچنین سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند، فشار خون را کاهش میدهد و سبب باز شدن عروق و رگ های بسته خون میشود و از تناسب اندام محافظت میکند.
احمد خانی
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ