سواد رسانه ای،واجب تر از نان شب زمانه/محدویت زمانی و شرطی در فضای مجازی اعمال شود

مبلغ اداره تیلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در نشست بانوان فرهیخته استان زنجان گفت:  فضای مجازی به مانند شمشیر دو لبه ای می ماند که استفاده از آن بسته به فرهنگ بوجود آمده در جامعه و خصوصاً خانواده ها در نحوه ی استفاده از این تکنولوژی خواهد بود.به گزارش اشراق۲۴،حجت الاسلام داوود بشیر زاده،مبلغ اداره […]

مبلغ اداره تیلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در نشست بانوان فرهیخته استان زنجان گفت:  فضای مجازی به مانند شمشیر دو لبه ای می ماند که استفاده از آن بسته به فرهنگ بوجود آمده در جامعه و خصوصاً خانواده ها در نحوه ی استفاده از این تکنولوژی خواهد بود.photo_2017-01-30_13-27-14به گزارش اشراق۲۴،حجت الاسلام داوود بشیر زاده،مبلغ اداره تیلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در چهارمین نشست بانوان فرهیخته استان زنجان اظهار کرد: گسترش و فراگیر شدن استفاده از اینترنت و فضای مجازی بر کسی پوشیده نیست. استفاده از آن باعث پایین آمدن هزینه ها و جلوگیری از هدر رفت زمان شده از سویی دیگر باعث بوجود آمدن وابستگی شدید، و اعتراضات زیادی در جامعه علی الخصوص خانواده ها شده است.

وی افزود: فضای مجازی به مانند شمشیر دو لبه ای می ماند که هم می توان استفاده مفید از آن داشت و هم زمینه ساز اختلاف و استفاده منفی می باشد و همه این ها بسته به فرهنگ بوجود آمده در جامعه و خصوصاً خانواده ها در نحوه ی استفاده از این تکنولوژی خواهد بود.

مبلغ اداره تیلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: متاسفانه مقوله ای که بسیاری از خانواده ها بدون در نظر گرفتن آن این تکنولوژی را در اختیار فرزندان خود قرار می دهند فرهنگ استفاده از آن است.

وی افزود: همانطور که در گذشته نیاز به نهضت سواد آموزی احساس می شد امروزه احساس نیاز شدیدی به نهضت سواد رسانه ای وجود دارد چرا که اگر مهم تر از نهضت سواد آموزی نباشد کمتر نیز نخواهد بود.

بشیر زاده اضافه کرد: سواد رسانه ای به ما می گوید که چگونه به فرزندمان فرهنگ استفاده از رسانه را آموزش دهیم و یا خودمان راه های منع و محدویت کردن استفاده از این ابزار را آموزش ببینیم.

وی افزود: یکی از مقوله های سواد رسانه ای که والدین سخت به دنبال آن هستند مقوله ای به نام منع و محدودیت در استفاده از اینترنت و فضای مجازی می باشد.

این استاد حوزه اظهار تاکید کرد: اینکه والدین فقط به دنبال اجرای اهداف خود بدون توجه به پرکردن جایگزین باشند می تواند صدمات جبران ناپذیری روحی و روانی فراوانی وارد نماید.

وی اضافه کرد: دو کلید طلایی در مدیریت فضای مجازی در محدویت زمانی و محدودیت های شرطی خلاصه می شود،اول اینکه  فقط در زمان های خاص و به صورت زمان بندی شده اجازه ی استفاده از اینترنت و فضای مجازی را داد نه اینکه کاملاً استفاده از آن برداشته شود.

بشیر زاده ادامه داد: محدودیت شرطی بدین گونه است که در ازای انجام کاری اجازه استفاده از اینترنت یا فضای مجازی داده شود.

وی افزود: در ادامه کار در صورتیکه اقدام به منع استفاده شد بایست جایگزین مناسبی برای آن پیدا کرد،تماشای تلویزیون، ورزش، صحبت، تفریح بصورت جمعی، خرید وسایل فکری و آموزشی میتواند جایگزین مناسبی باشد.

مبلغ اداره تیلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود گفت: امروزه نرم افزارهای زیادی جهت کنترل، محدودیت و مدیریت استفاده از اینترنت و فضای مجازی وجود دارد. نرم افزارهایی نظیر golden eyes و… را می توان با نصب آنها موضوعات و فیلترهای موردنظر را در استفاده از اینترنت، کامپیوتر، تلفن همراه، فضای مجازی و… اعمال کرد.