کدام بازيگران از جشنواره دفاع مقدس جايزه گرفته‌اند؟

به گزارش ثبیر، پس از اينکه در دوره‌هاي اول تا سوم که به صورت نامنظم و در سال‌هاي 62،66 و 69 تحت عنوان يادواره برگزار شد از دوره چهارم در سال 1371 جشنواره شکل و شمايل جد‌ي‌تري به خود گرفت و در اين سال سرانجام برگزار کنندگان جشنواره تصميم گرفتند تا جوايز را به شکل […]

به گزارش ثبیر، پس از اينکه در دوره‌هاي اول تا سوم که به صورت نامنظم و در سال‌هاي 62،66 و 69 تحت عنوان يادواره برگزار شد از دوره چهارم در سال 1371 جشنواره شکل و شمايل جد‌ي‌تري به خود گرفت و در اين سال سرانجام برگزار کنندگان جشنواره تصميم گرفتند تا جوايز را به شکل تخصصي‌تري اهدا کنند که در نتيجه اهداي جايزه بهترين بازيگر يکي از مهمترين تغييرات به شمار مي‌آيد.

در سال 71 و در خلال برگزاري جشنواره چهارم هيات داوراني متشکل از محمدحسين حقيقي،محمدمهدي دادگو،فريدون شهبازيان، داريوش مؤدبيان و تورج منصوري جايزه بهترين بازيگر مرد را به مهدي فقيه براي بازي در فيلم سينمايي «هور در آتش» اهدا کردند و مهدي ‌قلي‌‌پور براي بازي در همين فيلم به عنوان بهترين بازيگر نقش دوم مرد شناخته شد.

در سال 73 و در مراسم پاياني پنجمين جشنواره دفاع مقدس محمدرضا ايرانمنش براي بازي در فيلم سينمايي «سجاده آتش» و مجيد مظفري براي بازي در فيلم سينمايي«سايه‌هاي هجوم» به عنوان بهترين بازيگران نقش اول مرد انتخاب شدند و مهدي فقيه براي بازي در فيلم سينمايي «تونل» جايزه بهترين بازيگر نقش دوم مرد را از آن خود کرد.

ششمين جشنواره فيلم دفاع مقدس در سال 75 و به ميزباني استان فارس برگزار شد که علي نصيريان براي بازي در فيلم سينمايي «بوي پيراهن يوسف» بهترين بازيگر جشنواره شد و محمود عزيزي نيز براي ايفاي نقش در فيلم سينمايي «ليلي با من است» جايزه بهترين بازيگر نقش دوم مرد را گرفت.

هفتمين دوره جشنواره درسال 1377 در دو بخش فيلم‌هاي بلند سينمايي ، کوتاه و مروري بر آثار برتر سينماي جنگ ايران و جهان در استان همدان برگزار شد که در اين سال براي اولين جايزه بهترين بازيگر زن نيز اضافه شد که اين جايزه را پريوش نظريه براي بازي در فيلم سينمايي «سجده بر آب» از ان خود کرد و پرويز پرستويي نيز براي بازي در فيلم سينمايي «آژانس شيشه‌اي» به عنوان بهترين بازيگر مرد شناخته شد.

هشتمين جشنواره دفاع مقدس در سال 1379 و به ميزباني تهران برگزار شد که از اين جشنواره به عنوان کاشف سينماگراني چون محمدعلي باشه‌آهنگر و پرويز شيخ‌طادي ياد مي‌شود و در اين جشنواره هيچ نشاني از انتخاب بهترين بازيگر در منابع مختلف ديده نمي‌شود همانند جشنواره نهم که در سال 81 برگزار شده است و در اين جشنواره نيز علي‌رغم اينکه نام سينماگران سرشناسي همچون عزت الله انتظامي، محمدکاسبي، ناصر شفق، محمدمهدي عسگرپور و پوران درخشنده به عنوان هيات داوران ديده مي‌شود بازهم نشاني از انتخاب بهترين بازيگر در منابع مختلف نيست.

دوره دهم با دبيري محمدرضا شرف‌الدين در سال 84 و باز هم درتهران برگزار شد. اين دوره شايد جنجالي‌ترين دوره جشنواره بود چرا که براي نخستين بار با 3 سال فاصله (از سال 69 به اين سو) برگزار مي شد؛ اين دوره قرار بود طبق جدول در سال 83 برگزار شود اما مشکلاتي که به وجود آمد باعث شد برگزاري آن از بنياد حفظ آثار و ارزشهاي انقلاب و دفاع مقدس به انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس محول شود که فاطمه معتمدآريا براي بازي در «گيلانه» به عنوان بهترين بازيگر جشنواره انتخاب شد.

يازدهمين دوره جشنواره هم پس از وقفه‌اي 5 ساله از تاريخ 29 شهريورتا 2 مهرماه1389 به دبيري محمد خزاعي برگزار شد که اين بار با عنوان مقاومت، دايره فيلم‌ها را از دفاع مقدس فراتر کرد و به آثار مرتبط با اين موضوع در ديگر کشورها نيز پرداخت و در بخشي نيز آثار سي سال انقلاب اسلامي ايران مرور شد. «حميد فرخ‌نژاد» براي بازي در فيلم‌هاي «دموکراسي تو روز روشن» و «شب واقعه» و «هنگامه قاضياني» براي نقش‌آفريني در فيلم «بيداري روياها» و «پانته‌آ بهرام» براي بازي در فيلم «بدرود بغداد» به عنوان بهترين بازيگران جشنواره يازدهم انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار سينمايي فارس در دوازدهمين جشنواره دفاع مقدس نيز که سال 91 به دبيري محمد خزاعي در کرمان برگزار شد، هنگامه قاضياني براي بازي در فيلم «روزهاي زندگي» و ميلاد کي‌مرام براي بازي در فيلم «ملکه» عنوان بهترين بازيگر را کسب کردند.