کتابخوانی،گامی بزرگ در ارتقای فرهنگ جامعه برمی دارد/تغییر رویکرد مردم نسبت به خرید و مطالعه کتاب

مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان خدابنده گفت: کتابخوانی مسئله‌ای است که می‌توان با مورد توجه قرار دادن آن در کشور، گامی بزرگ در ارتقای فرهنگ جامعه برداشت. به گزارش اشراق۲۴،سیدمهدی موسوی،مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان خدابنده اظهار کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و فرهنگ کتابخوانی حتی در محیط […]

مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان خدابنده گفت: کتابخوانی مسئله‌ای است که می‌توان با مورد توجه قرار دادن آن در کشور، گامی بزرگ در ارتقای فرهنگ جامعه برداشت.
۴۴۴۳۴۷

به گزارش اشراق۲۴،سیدمهدی موسوی،مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان خدابنده اظهار کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و فرهنگ کتابخوانی حتی در محیط کار را وارد ادارات کنند.

وی ادامه داد: مقوله کتابخوانی مسئله‌ای است که همکاری و عزم همه اقشار جامعه خصوصا دستگاه‌های دولتی را می‌طلبد و ادارات ذی‌ربط همچون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی شهرستان به تنهایی نمی‌توانند این فرهنگ را در بین مردم رواج دهند.

مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان خدابنده اظهار کرد: ادارات می‌توانند با برگزاری مسابقات کتابخوانی، برنامه نقد کتاب و … کارمندان را به نوعی تشویق به امر کتابخوانی کنند و نقش خود را به درستی در این فرهنگ اجرایی کنند.

موسوی افزود: نقش خبرگزاری‌ها و رسانه‌های جمعی نیز در این میان بسیار پررنگ است و این مراکز اطلاع‌رسانی نیز می‌توانند با ارائه گزارش‌ها و خبرهایی در خصوص معرفی کتاب، نقد کتاب، نمایش مسابقات کتابخوانی که در کتابخانه‌های کشور در حال برگزاری است، به نوعی تبلیغی برای افزایش فرهنگ کتابخوانی در بین مردم جامعه شوند.

این مسئول خاطرنشان کرد: هدف ما معرفی کتاب به مردم و تشویق آن‌ها به این موضوع است و هر فردی می‌‌تواند بنا به جایگاهی که دارد ما را در این امر یاری کند و کتابخوانی مسئله‌ای است که می‌توان با مورد توجه قرار دادن آن در کشور، گامی بزرگ در ارتقای فرهنگ جامعه برداشت.

وی با بیان اینکه آشنایی عناوین کتاب‌ها و معرفی کتاب از دیگر رویکرد‌هایی است که کتابخانه‌ها دنبال می‌کنند، افزود: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که طی سال‌های اخیر در کتابخانه‌ها اتفاق افتاده، نشست‌های کتابخوانی است.

موسوی ادامه داد: در این نشست‌ها افراد به صورت داوطلبانه کتابی را برای مطالعه انتخاب می‌کنند و مدت زمان معینی را برای مطالعه و اتمام آن مشخص می‌کنند و پس از اتمام وقت معین شده خلاصه و چکیده‌ای از کتاب را در بین جمعی از مسئولان و مردم مطرح می‌کنند.

موسوی با اشاره به مزایایی که این بیان خلاصه برای افراد مخاطب در پی دارد، اظهار کرد: وقتی فرد خلاصه کتاب را می‌شنود رغبت پیدا می‌کند تا خود کتاب را بخواند و به جزئیات آن پی ببرد.

مدیر کتابخا‌نه‌های عمومی خدابنده خاطر‌نشان کرد: چند سالی است که رویکرد مردم نسبت به خرید و مطالعه کتاب به کلی تغییر پیدا کرده است و دیگر مانند گذشته فرد رغبتی برای اینکه پولی را خرج کند و کتاب بخرد ندارد و به همین علت تلاش نیروهای فعال در بخش کتابخانه‌ها باید بسیار پیش از گذشته باشد، به ‌طوری که بتوانند این خلاء به وجود آمده را از بین ببرند.

این مسئول، برگزاری نشست‌های نقد کتاب، نمایشگاه عکس در مدارس و مراکز آموزشی را از جمله این تلاش‌ها عنوان کرد و یادآور شد: باید بتوانیم مردم را به رغبت و تمایلی که برای خواندن کتاب در گدشته داشتند برگردانیم و این موضوع محقق نخواهد شد مگر به فرهنگ‌سازی. و در مقوله فرهنگ‌سازی نیز باز هم این خود مردم هستند باید پیش‌قدم شوند و بدانند که مطالعه کتاب علاوه بر افزایش سطح آگاهی و سواد موجب به آرامش رسیدن و موفقیت در زندگی خواهد شد.