کاروان ترویج بهره‌وری کشت ملی در خدابنده

هفتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی (محصولات زراعی کشت پاییزه) به میزبانی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی آزادی نظرقلی و نورآباد شهرستان خدابنده برگزار شد.

به گزارش نسیم اشراق همزمان با سراسر کشور، هفتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی (محصولات زراعی کشت پاییزه) به میزبانی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی آزادی نظرقلی و نورآباد شهرستان خدابنده برگزار شد.

این برنامه آموزشی با حضور کمالی رئیس نظام‌های بهره‌برداری تعاون روستایی و نظری محقق معین مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان، کرمی‌زرندی رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان خدابنده، صادقی رئیس اداره ترویج جهاد کشاورزی شهرستان، کبود‌خانی و حیدری کارگزار صندوق بیمه محصولات کشاورزی خدابنده برگزار شد.

هدف از این کاروان انتقال یافته‌های علمی بخش کشاورزی و جریان سازی اجتماعی برای نهادینه‌سازی فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات کشاورزی، پاسخگویی به سوالات و ابهامات کشاورزان در مورد برنامه الگوی کشت ملی محصولات زراعی سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴ و مسئله یابی و ارائه راهکارهای علمی و فناورانه برای حل آن‌ها است.

کمالی نماینده تعاون روستایی استان با تشریح موضوع و اهداف کاروان سخنانی را ارائه کرد و سپس کرمی زرندی رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان خدابنده در مورد جایگاه و نقش تعاون روستایی در اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی مطالبی را عنوان کرد.

نظری محقق معین مرکز تحقیقات کشاورزی استان نیز در مورد ارتقای عملکرد در واحد سطح باحفظ منابع پایه آب و خاک، انتخاب ارقام مناسب در کشت گندم دیم، بهبود روش‌های آبیاری و استفاده بهینه از منابع آب مطالبی را بیان کرد.

وی همچنین درباره کشاورزی حفاظتی، استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی، تعریف و الزامات اصول و قواعد الگوی کشت، تغذیه تعادل در گیاهان، خاک‌ورزی و تهیه بستر بذر، پایداری خاک و چگونگی حفاظت از آن و اقدامات لازم جهت کشت موفق پاییزه مطالب مفید فنی و علمی بیان داشت.

در ادامه برنامه کبودخانی، کارگزار صندوق بیمه محصولات کشاورزی خدابنده در رابطه با اهمیت بیمه محصولات کشاورزی، تعرفه بیمه‌گری محصولات کشاورزی از جمله گندم دیم و گندم آبی و جو، جایگاه بیمه محصولات کشاورزی در تولید و استمرار محصولات استراتژیک، نقش بیمه در مخاطرات و بلایای طبیعی و عوامل تحت پوشش بیمه سخنانی را عنوان کرد.

در پایان برنامه، سوالات و ابهامات توسط کشاورزان مطرح شد و در این خصوص کارشناسان مربوطه راهکارهای علمی برای حل موضوع و معرفی دانش و فناوری‌های جدید، آگاهی بخشی، دانش‌افزایی و تشویق و ترغیب کشاورزان به مشارکت و همراهی در برنامه الگوی کشت مطالب مفیدی را ارائه شد.