نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ظرفیتهای کشاورزی شهرستان خدابنده نشان میدهد این شهرستان بزرگترین تولید کننده گندم زنجان است که به انبار غله استان معروف شده است. به گزارش اشراق آنلاین، منطقه خدابنده با وجود وسعت اراضی، تنوع آب و هوایی، نیروهای بالقوه و ارزان، غنای آبهای سطحی و زیر زمینی و بالا بودن متوسط بارندگی برای توسعه کشاورزی بسیار […]
ظرفیتهای کشاورزی شهرستان خدابنده نشان میدهد این شهرستان بزرگترین تولید کننده گندم زنجان است که به انبار غله استان معروف شده است. به گزارش اشراق آنلاین، منطقه خدابنده با وجود وسعت اراضی، تنوع آب و هوایی، نیروهای بالقوه و ارزان، غنای آبهای سطحی و زیر زمینی و بالا بودن متوسط بارندگی برای توسعه کشاورزی بسیار مستعد است.
موفق بودن کشت محصولات نسبتا صنعتی همچون چغندر قند، ذرت علوفهای، آفتابگردان و کلزا در مدتی کوتاه شاهد بسیار خوبی از این استعداد است.
شهرستان خدابنده 1.3 اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان را در خود جای داده و از نظر سطح زیر کشت و میزان تولید رتبه اول را در سطح استان دارا است.
به طوری که با تولید 180 هزار تن گندم در سال به غـله استـان زنجان معروف شده است. مزارع یکپارچه، وسیع، منظم و عاری از علفهای هرز حکایت از استعداد منطقه و علاقمندی کشاورزان دارد.
با توجه به آب و هوا و خاک منطقه، زراعت غلات در این شهرستان از عملکرد بسیار خوبی برخوردار است.
همچنین تولید بذر گندم در سطح 2 هزار و 100 هکتار از اراضی این شهرستان انجام میشود که بذر مورد نیاز استان تامین میشود.
محصول کلزا در سطح 800 هکتار کشت شده که بالاترین عملکرد را در سطح استان دارد. همچنین کشت محصولات جدید از جمله زعفران، گل گلایل، و لیلیوم در منطقه با موفقیت انجام شده و توسعه کشت این محصول از برنامههای آتی است.
احداث باغ پسته به عنوان یک فعالیت جدید در شش هکتار انجام شده که عملکرد محصول به طور میانگین یک تن در هکتار است.
گلخانهای به منظور پرورش گل لیلیوم در شهرستان احداث شده که در سطح 2 هزار و 300 متر مربع فعالیت میکند و گلهای تولیدی خود را به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میکند.
در کنار این فعالیتها افزایش دامداریهای صنعتی و ایجاد مجتمعهای کشت و صنعت در سطح شهرستان نیز شکوفایی این منطقه در بخش کشاورزی و دامداری را نوید میدهد.
فعالیت سه واحد از این مجتمعها به شرح ذیل است: مجتمع کشت و صنعت دشت میر به عنوان قدیمیترین شرکت فعال در زمینه کشاورزی در رشتههای زراعت، دامداری، پرورش آبزیان و پرورش محصولات گلخانهای در سطح 240 هکتار فعالیت دارد.
مجتمع کشت و صنعت پیوند پرهام نیز با تکیه بر فعالیت باغداری، اقدام به احداث باغ سیب پای کوتاه مارلینگ در سطح 340 هکتار نموده که با سیستم قطرهای آبیاری میشود.
مجتمع کشت و صنعت سبز دشت خدابنده با مساحت یک هزار هکتار در دو رشته زراعت و دامداری فعالیت میکند که 350 هکتار تحت پوشش آبیاری مدرن بارانی است.
در سالهای اخیر پرورش آبزیان با استفاده از آب کشاورزی به عنوان یک فعالیت مکمل و همسو با فعالیت کشاورزی در منطقه رواج یافته است.
فعالیتهای دامداری و پرورش طیور به عنوان مکمل بخش کشاورزی در بین روستائیان این منطقه رایج است.
در حالی که بخش قابل توجهی از فعالیت دامداری به صورت روستایی و سنتی انجام میشود، دامداریهای صنعتی نیز در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشتهاند.
شهرستان خدابنده از لحاظ وسعت مراتع دارای 150 هزار هکتار است. اراضی قابل کشت شهرستان بالغ بر 306 هزار هکتار بوده که بیش از 275 هزار هکتار آن اراضی دیم و 30 هزار و 500 هکتار اراضی آبی است.
در بخش دام سنگین دارای 3 هزار و 560 راس، دام سبک 6 هزار و 70 راس، طیور 90 هزار و 60 قطعه، 103 واحد دامی صنعتی و از لحاظ کندوی زنبور عسل 10 هزار و 126 کلنی است.
این شهرستان با 55 مزرعه پرورش شیلات در سال 266 تن تولید ماهی دارد.
از محصولات و تولیدات شاخص شهرستان خدابنده میتوان به تولید محصولات گندم 180 هزار تن، سیب زمینی 122 هزار و 500 تن، جو 15 هزار تن، انگور 5 هزار و 350 تن، سیب یک هزار و 436 تن، گوشت شترمرغ 40 تن در هردوره، بچه ماهی یک میلیون قطعه در هر دوره و تولید 3 هزار تن کنسانتره دامی در سال اشاره کرد.
میزان مجموع تولیدات کشاورزی شهرستان 536 هزار و 808 تن برآورد شده است. 90 درصد تولیدات شهرستان در بخش زراعی، هشت درصد در بخش دام و آبزیان و 2 درصد مربوط به محصولات باغی است.
Δ