متن کامل خطبه های نماز جمعه این هفته شهر قیدار( پنجم اردیبهشت)

نمازجمعه این هفته شهر قیدارامروز(جمعه)به امامت حجت الاسلام طالبی اقامه گردید. اشراق آنلاین:متن کامل خطبه های نماز جمعه این هفته شهر قیدار( پنجم اردیبهشت) در اسلام تقوا میزانی است که که بهای ارزشها بوسیله آن سنجیده می شود و هر چیزی بدون ارتباط با تقوا بی ارزش است تقوا واکسن ضد بیماری است که فرد […]

نمازجمعه این هفته شهر قیدارامروز(جمعه)به امامت حجت الاسلام طالبی اقامه گردید.DSC02931

اشراق آنلاین:متن کامل خطبه های نماز جمعه این هفته شهر قیدار( پنجم اردیبهشت)

در اسلام تقوا میزانی است که که بهای ارزشها بوسیله آن سنجیده می شود و هر چیزی بدون ارتباط با تقوا بی ارزش است تقوا واکسن ضد بیماری است که فرد و جامعه را از گرفتاری به انواع امراض اخلاقی و اجتماعی نگه می داردو افراد را از بدبختی های خانمان سوز نجات می دهد.

ادامه بحث بهداشت روان / راه های درمان غفلت

*یکی دیگر از عوامل غفلت زدائی گوش دادن  به موعظه ها و پندهاست که در هفته گذشته به آن اشاره شد

‏ موعظه یا پند و اندرز هر آن چیزی است كه انسان را متوجه حقایق ساخته و مایه تنبه او شود . موعظه یعنی ذكر آنچه انسان را به توبه وتزكیه نفس بدارد،سخنی كه دلهای سخت را نرم سازد ،به انجام نیكیها وترك بدیها تشویق نماید

واعظان:  براساس آموزه‌های قرآن مجید و احادیث معصومین ( علیه‌السّلام ) موارد زیر از مصادیق واعظ به شمار می‌روند

( 1 ) خداوند متعال: اولین موعظه‌گر خداوند متعال است . آیات متعددی از قرآن كریم بر این موضوع دلالت دارند . جملاتی از قبیل یعظكم ، اعظك و … در قرآن همگی بیانگر این مطلب‌اند كه خداوند متعال اولین پند دهنده انسان است .خداوند متعال در قالب قرآن کریم و کتب آسمانی و پیامبران الهی به موعظه انسان می پردازد.

 ( 2 ) زندگی گذشتگان  یكی دیگر از موعظه گران « زندگی گذشتگان » است . به عبارت بهتر زندگی در هر دوره‌ای برای دوره بعد از آن یك موعظه به حساب می‌آید چنانكه حضرت علی( علیه‌السّلام ) می‌فرمایند 🙁 واتعظوا بمن كان قبلكم قبل ان یتعظ بكم من بعدكم (نهج البلاغه/خطبه32) از آنهایی كه قبل از شما بوده‌اند پند بگیرید پیش از آنكه آنها كه بعد از شما هستند از شما پند بگیرند» چه خوب است از اعمال گذشتگانمان بهترین‌ها را برگیریم و آنچه كه شایسته و مایه سعادت و پیشرفت است انجام دهیم و از آنچه كه مایه ضرر و زیان آنها شده بپرهیزیم .

دقت در وضع كسانى كه قدرت‏مندتر و ثروت‏مندتر بوده‏اند ولى آن‏ها را از دست داده‏اند، براى چشم‏هاى بينا و دل‏هاى آگاه، مايه عبرت است تا غافل از اين دگرگونى نشوند قرآن كريم در دعوت به ايمان و بندگى و هشدار درباره عواقب كفر و طغيان، از كسانى ياد مى‏كند كه پرقدرت‏تر، ثروت مندتر و داراى فرزندان بيش‏ترى بودند، ولى هيچ يك از آن‏ها سودى به حالشان نبخشيد و نابود شدند:«كالّذين من قبلكم كانوا اشدّ منكم قوّةً و اكثر اموالاً و اولاداً…».

امام على (ع) مى‏فرمايد:«اتّعظوا فيها بالّذين قالوا من اشدّ منّا قوّةً…؛(5) در اين دنيا، پند بگيريد از آنان كه به خود مى‏باليدند و مغرورانه مى‏گفتند: چه كسى از ما قوى‏تر است
دنيا و حكومت و ثروت، دست به دست مى‏گردد و «هر كه آمد، عمارتى نو ساخت، رفت و منزل به ديگرى پرداخت» و چه عبرتى بالاتر از اين؟!

دارالاماره كوفه، روزى شاهد آن بود كه سر مطهّر سيد الشهدا (ع) را نزد ابن زياد آوردند. چندى بعد، «مختار» قيام كرد و از قاتلان صحنه كربلا انتقام گرفت و در همان دارالاماره، سر ابن‏زياد را پيش او آوردند. سپس مصعب قيام كرد و مختار كشته شد و سر او نيزد مصعب آورده شد. شاعرى اين انتقال قدرت را كه مايه عبرت است، چنين ترسيم كرده است:

نادره مردى زعرب، هوش‏مند           گفت به عبدالملك از روى پند
زير همين قبّه و اين بارگاه‏             روى همين مسند و اين جاى‏گاه‏
بودم و ديدم    برِ ابن‏زياد                 آه، چه ديدم، كه دو چشمم مباد
تازه سرىچون سپرآسمان‏             طلعت خورشيد ز رويش عيان‏
بعد ز چندى سرِ آن خيره سر        بُد بَرِ مختار، به روى سپر
بعد كه مصعب سر و سردار شد          دست‏خوش او سر مختار شد
اين سرِ مصعب به تقاضاى كار          تا چه كند با تو دگر روزگار
ولى… آيا عبدالملك مروان‏ها از اين مايه‏هاى عبرت، پند مى‏گيرند؟

 شهرهای ویران كه از گذشتگان بر جای مانده از آن جهت كه یادآور زندگی گذشتگان است ، مایه پند همگان است . چنان كه امیرالمؤمنین ( علیه‌السّلام ) فرموده‌اند : ( ولئن تعرفتها فی الدیار الخاویة و الربوع الخالیة لتجدنها من حسن تذكیرك و بلاغ موعظتك (نهج البلاغه/کلمات قصار223) اگر دنیا را از روی شهرهای ویران شده و خانه‌های درهم فرو ریخته بشناسی آن را یادآورنده‌ای نیكو و واعظی گویا خواهی یافت .

خطبه دوم /هفته سلامت

سلامتی بزرگ‌ترین نعمتی است که گاهی اوقات به علت غفلت ما انسان‌‌ها و رواج زندگی ماشینی به دست فراموشی سپرده شده است اسلام برای صحت و سلامتی، ارزش و اهمیت ویژه ای قایل بوده و از این رو فقه و سنّت اسلامی از مطالب و دستور العمل هایی در این زمینه مملوّ است «الصّحّة افضل النّعم»؛ صحت و سلامتی از هر نعمت دیگری بهتر و ارزشمندتر است. «و انّ لبدنک علیک حقّاً» بی شک بدن تو بر تو حقوقی دارد.

اگر در حوزه سلامت و بهداشت اقدام هماهنگ در تمامي حوزه ها صورت پذيرد و شعار پيشگيري بهتر از درمان است نصب العين قرارگيرد ، اين موضوع علاوه بر ارتقا بهداشت و درمان ، موجبات کاهش هزينه هاي درماني را بدنبال خواهد داشت.

امروزه زندگی ماشینی و عدم تحرک سلامت افراد جامعه را به خطر انداخته باید برای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت افراد جامعه ورزش درجامعه فرهنگ سازی شود

امروزه آنچه بیشتر از هر چیز سلامتی جامعه ما را تهدید می کند مصرف مواد مخدر و روان گردان ها در کشور است که هم سلامتی جسمی و روحی افراد و هم سلامت اقصادی کشور را تهدید می کند که هر گونه سهل انگاری عمدی و غیر عمدی از سوی مسئولین و افراد جامعه در  زمینه برخورد با مواد مخدر که به جوانان به عنوان حیات اجتماعی ضرر می زند خیانت نابخشودنی است.

1-روز شوراها، هفته شهر و شهروند (9 تا 15 ارديبهشت)

مشورت یکی از ارکان مهم سلامت در تصمیم گیری هاست جامعه ای که مشورت در آن حاکم نباشد گرفتار خود محوری می شود. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: هیچ قومی مشورت نکردند جز آن که به بهترین امور هدایت یافتند. شورا یک اصل عقلی و مورد تایید آموزه های دین اسلام است.

بنیاد این نهاد بر حل مشکلات مردم  استوار است و برای این که شوراهای اسلامی چه در شهر و چه در روستا در این امر به موفقیت دست یابند نیاز است یک مثلث مبارک شکل گیرد که ضلع اول آن خود شوراها هستند که باید بدانند مردم به آن ها اعتماد کردند و آن ها را انتخاب کردند. باید تمام تلاش خود را با اخلاص تمام به کار گیرند و در انجام وظایف کوتاهی نکنند. ضلع دوم مردم هستند که باید با شوراها همکاری کنند و بدون کمک و همکاری مردم یقینا شوراها قادر بر عمل به وظایف خود نخواهند بود.

ضلع سوم مسئولان هستند که باید شوراها را مشاور امین خود بدانند و به آن ها بهاء دهند تا آن ها را در حل مشکلات یاری دهند.

– 11 اردیبهشت/روز جهانى كار و كارگر

اسلام برای کارگران ارزش زیاد قائل است و آن ها را خزانه دار زمین معرفی می کند و حیات جامعه بستگی به کار گر دارد.

كارگران از ديدگاه اسلام  بسيار محترم  و ارزشمند و شريف‌ترين و سودمند ترین انسان هاي اجتماع هستند، که چرخ عظیم جوامع بشری با دست توانای کارگران در حرکت و چرخش است .

 بوسه پیامبر بر دست کارگر بهترین معیار برای تعیین جایگاه کارگر است. پیامبرخداحضرت محمد(ص)ازغزوه تبوک به مدینه بازمیگشت،سعدانصاری که نتوانسته بود همراه پیامبراکرم به جنگ برودبه استقبال آن حضرت آمد.وقتی پیامبرخدادستان خشک وخشن وترک خورده اورادیدازاوپرسید:آیاصدمه ای به دستانت رسیده است؟سعدانصاری درپاسخ گفت:برای تامین مخارج اهل وعیالم باطناب وبیل کارمیکنم.فقبل یده رسول ا… (ص) و قال: هذه ید لا تمسها النار. پیامبر بر دستان سعد انصاری بوسه زد و فرمود:این دستی است که درآتش جهنم نمی سوزد. بدیهی است بوسیدن دست کارگر از سوی بزرگ ترین پیامبر خدا(ص) ارزش عالی و اهمیت بی نظیر «کار» و تلاش برای رزق حلال را نشان می دهد.

 امروز بوسه بر دست کارگر این است که نگذاریم کارگران و کشاورزان در جامعه خرد شوند خصوصا امسال که در تحقق منویات مقام معظم رهبری در راستای شعار سال کارگران نقش اساسی دارند. در سایه کار و تلاش و همت کار گران است که این شعار جامه عمل می پوشد. این هم زمانی میسر است که کارگر اولا شغل و ثانیا امنیت شغلی داشته باشد. و این وظیفه مسئولین است که در این جهت تدبیری اتخاذ کنند تا کارگر بتواند با خاطری آسوده در عرصه تولید و خلاقیت قدم بر دارد.

بخش عظیمی از کاگران را کشاورزان زحمتکش تشکیل میدهند کشاورزی سهم عمده‎ای در تولید و اقتصاد کشور دارد لذا باید با یک فکر اساسی و کارشناسی زمینه حمایت گسترده از زحمات کشاورزان را فراهم کرد. باید با حمایت اصولی، انگیزه تلاش و افزایش تولید را در کشاورزان تقویت و زمینه ورود افراد بیشتری به عرصه کشاورزی را فراهم کنیم.

بی‎توجهی به کشاورزان و عدم توجه به خواسته‎های معقول و منطقی آنان انگیزه کار و تلاش در بخش کشاورزی را کاهش می دهد.

توزیع مناسب خدمات ونهاده‎های کشاورزی مثل کود و سم و… یکی از خواسته‎های حداقلی کشاورزان است که باید به آن توجه شود.

از مسئولان تقاضا داریم به مشکلات کشاورزان زحمت کش رسیدگی کنندچرا که صورت حل مشکل کشاورزان گام بزرگی را در راستای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری برخواهیم داشت و به عزت و عظمت کشور کمک بزرگی خواهد شد.

1-    شكست حمله نطامي امريكا به ايران در طبس در 5 ارديبهشت 1359

پنجم ارديبهشت ياد آور شكست نيرو هاي آمريكائي در سال 59 در صحراي طبس است در اين حمله نظامي شيطان بزرگ با مفتضحانه ترين وضعي شكست خورد . شكست شيطان بزرگ در اين عمليات حمله فيلداران ابرهه را به خانه كعبه در ذهن ها تداعي كرد . نيرو هاي متجاوز آمريكائي همچون لشگريان ابرهه از فراواني قدرت و شو كت تصور نمي كردند كسي بتواند مانع حمله آن ها شود ولي دانه هاي ريز شن همچون سنگ هاي ريز ابابيل دسيسه بزرگ آمريكا را درهم شكستند.

شكست طبس ضربه محكم بر پيكره استكبار بود و سبب رسوائي كاخ سفيد آمريكا كه مي خواست مردم ايران را تنبيه كند ولي نتيجه بر عكس گرفت شد. در يك كلمه طبس تجلي امداد غيبي و خط بطلان بر محاسبات مادي بودكارتر «رئيس‏جمهور وقت آمريكا» در اين رابطه مى‏گويد: «من مى‏خواهم به محض آزادشدن افرادمان، ايرانى‏ها را تنبيه كنم، واقعاً به آن‏ها ضربه زنم، آن‏ها بايد بدانند كه نمى‏توانند ما را به بازى بگيرند.» اما پس از شكست كودتا، در اين‏باره گفت: «سال آخر رياست جمهورى براى من يك سال جهنمى بود.» برژينسكى مشاور امنيت ملى كارتر نيز در اعترافاتى صريح اعلام نمود: «احتياج به گفتن ندارد كه شكست مأموريت نجات (حمله نظامى آمريكا به طبس) تلخترين نااميدى من در چهار سال خدمتم در كاخ سفيد بود.»

 الان هم اگر آمریکا می گوید همه گزینه ها روی میز است و هی تحدید می کند شکست مفتضحانه طبس را فراموش نکرده و جرات حمله نظامی به ایران را ندارد و گزینه هایش برای روی میز ماندن خوب است و هیچوقت جرآت عملی کردن آن نخواهد داشت به شرط این که ما ایمان و وحدیت و تبعیت از ولایت را همچنان داشته باشیم