خودنمایی لیلا حاتمی در جشنواره کن/ هویت،ارزش و باور حاتمی دینی نیست

عدم توجه لیلا حاتمی به ارزش های اسلامی و حاضر شدن با پوشش نامناسب موجب شده تا انتقاداتی به حضور وی در این جشنواره در سطح جامعه بروز کند. اشراق آنلاین به نقل از موج رسا, لیلا حاتمی بازیگر ایرانی این روزها راهی جشنواره کن شده تا داوری بخش رقابتی این جشنواره معتبر بین‌المللی را […]

عدم توجه لیلا حاتمی به ارزش های اسلامی و حاضر شدن با پوشش نامناسب موجب شده تا انتقاداتی به حضور وی در این جشنواره در سطح جامعه بروز کند.

اشراق آنلاین به نقل از موج رسا, لیلا حاتمی بازیگر ایرانی این روزها راهی جشنواره کن شده تا داوری بخش رقابتی این جشنواره معتبر بین‌المللی را برعهده بگیرد.

 

لیلا حاتمی

 

بخش رقابتی جشنواره فیلم کن علاوه بر «جین کمپیون» که ریاست هیات داوران را برعهده دارد، شاهد حضور صوفیا کاپولا (بازیگر و کارگردان آمریکایی)، جئون دو یئون (بازیگر کره‌ای)، ویلیام دافوئه (بازیگر آمریکایی)، گائل گارسیا برنال (بازیگر و کارگردان مکزیکی)، ژانک که جیا (کارگردان، فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده چینی)، نیکلاس وندینگ رفن (کارگردان، تهیه‌کننده و فیلمنامه‌نویس دانمارکی) و کارول بوکت (بازیگر فرانسوی) خواهد بود.

لیلا حاتمی در شصت‌وپنجمین دوره جشنواره کن در مراسم اختتامیه، جایزه بهترین فیلم را به «ماتئو گارونه» برای فیلم «واقعیت» اعطا کرد.

وی همچنین داوری جشنواره‌های فیلم کوتاه دبی (2001)، کارلوواری (2006)، دوویل (2011)، مراکش (2011)، کاستندورف (2012)، رم (2012)، و پرتقال طلایی ترکیه (2013) را در کارنامه سینمایی خود دارد.

 لیلا حاتمی که به زبان فرانسوی آشنایی کامل دارد، نشان معتبر شوالیه فرانسه را به پاس فعالیت‌های هنری دریافت کرده است.

اما حضور لیلا حاتمی در این جشنواره با حاشیه های روبرو بوده است چرا که نوع پوشش این بانوی ایرانی، در شان نظام اسلامی نبوده و بی توجهی وی به ارزش های اسلامی انتقاداتی را به حضور وی در این جشنواره وارد کرده است.

به نظر می رسد هنرمندان ایرانی به جای الگو بودن برای نسل های آینده جامعه با خودنمایی در چنین جشنواره هایی راه غرب را در پیش گرفته اند.

 

لیلا حاتمی

 

یک روانشناس زنجانی در گفت و گو با خبرنگار موج رسا با اشاره به حضور لیلا حاتمی در جشنواره کن اظهار کرد: هویت،ارزش و باور حاتمی دینی نیست.

وی با اشاره به اینکه از اول خلقت همواره تقابل حق و باطل وجود داشته است، افزود: در مدیریت باطلی عملا انسان ابراز است و کسی که جهان را مدیریت می کند، قدرت و سرمایه است.

این روانشناس با بیان اینکه در چنین سبک مدیریتی، سرمایه و قدرت اصلی ترین رهاورد جامعه است، بیان داشت: مادیات در این سبک بسیار مورد توجه است.

وی با اشاره به اینکه مسیری که جهان طی می کند در این سبک تعالی مادیات برای سرمایه داران است و انسان تنها ابرازی برای رسیدن به این تعالی است، ادامه داد: انسان سوخت وسیله ای است که در این مسیر حرکت می کند.

معصومه گوزلیان با بیان اینکه دین در این نوع سبک در خارج از مسیر حرکت قرار دارد و اگر چه دین را قبول دارند اما اسلام آنها آمریکایی است، خاطرنشان کرد: دینی که به سیاست کاری نداشته باشد مورد توجه این سبک است.

وی با بیان اینکه در این نوع سبک زندگی برای اینکه انسان احساس ابزار شدن نکند، اومانیسم یعنی لذت گرایی مطرح می شود، یادآور شد: روش حاتمی رسیدن به مطلوب دین نیست بلکه رسیدن به مطلوب چنین جامعه ای بر اساس شاخص هایی که تعریف شده است، مورد نظر این هنرمند قرار گرفته است.

این روانشناس با بیان اینکه در دیدگاه اسلامی جهان برای رشد و تعالی انسان و رسیدن به کمال تعریف شده است و انسان در چنین دیدگاهی، جایگاه خلیفه الهی دارد، ابراز داشت: دین در این سبک زندگی تکمیل کننده است و برای همه امور انسان برنامه دارد.

 

*اگر حاتمی با پوشش اسلامی حاضر شود، پذیرفته نمی شد

وی با اشاره به اینکه اگر قرار بود حاتمی با پوشش اسلامی و تفکر دینی در این گونه مراسم حضور یابد، پذیرفته نمی شد، گفت: دشمن برنامه هایی برای اینگونه افراد دارد.

این روانشناس با انتقاد به وضعیت دینی جامعه ادامه داد: ظرف جامعه اسلامی دینی است اما محتوای دینی ندارد.

وی با بیان اینکه بخشی از سینمای ایران برخواسته از غرب است و علمی که فرا گرفته شده است با محتوای دینی تطابق داده نشده است.

گوزلیان با اشاره به اینکه حاتمی از کانال های جمهوری اسلامی رد شده است، خاطرنشان کرد: این کانال ها نباید اجازه حضور وی را در این گونه جشنواره ها بدهند.

وی با بیان اینکه ما نتوانستیم مفهوم واقعی اسلام را در جامعه تبیین کنیم، ادامه داد: هنرمندان ما برای جامعه اسلامی تربیت نشده اند و پرورش نیرو برای تبیین اهداف اسلام ناب نداشته ایم.

 

*حضورنامناسب حاتمی، در جشنواره کن بی توجهی به ارزش‌های جامعه است

گفتنی است،حسین نوش آبادی، معاون پارلمانی وزارت ارشاد نیز حضور “نامناسب” لیلا حاتمی، در جشنواره فیلم کن را “بی توجهی به ارزش‌های جامعه و معیار‌های اخلاقی” دانست.

نوش آبادی گفت: “زنان ایرانی چه هنرمند و چه غیر هنرمند همیشه مظهر عفت و پاکی بوده‌اند، بنابراین اینگونه حضور‌های نامناسب که اخیرا در جشنواره کن اتفاق افتاده همسو با اعتقادات دینی ما نیست.”

نوش آبادی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: “حضور شخصیت‌های هنری و هنرمندان ایرانی در خارج از کشور اگر با رعایت شئونات اسلامی و احترام به فرهنگ ملت و اعتقادات ایران باشد، امری پسندیده است. اما اگر این حضور با بی توجهی به ارزش‌های جامعه و معیار‌های اخلاقی ما باشد ملت ایران این رفتار را نمی‌پذیرند.”

 

نوش‌آبادی گفت: «امیدوارم کسانی که به عنوان ایرانی در مجامع بین‌المللی شرکت می کنند به اعتبار و منزلت ایرانیان توجه داشته باشند تا چهره زن ایرانی در دنیا بد و خدشه‌دار نشان داده نشود.»

او با اشاره به اینکه ملت ایران اگر هنرمندان را دوست دارند آنها نیز باید به این علاقه احترام بگذارند، گفت: «احترام گذاشتن به مردم توسط هنرمندان یعنی قبول داشتن باور‌ها و خواسته‌های آنها، بنابراین هنرمندان باید به خواسته‌ها و معنویت مردم خود احترام بگذارند.»