نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خدابنده با بیان اینکه حمایت از صنایع دستی ،گامی موثر در تحقق شعار سال است گفت: بازار یابی و فروش مهمترین چالش صنایع دستی در شهرستان خدابنده است و اگر دست واسطه ها در این زمینه قطع شود شاهد تحول در عرصه صنایع دستی در این شهرستان خواهیم […]
رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خدابنده با بیان اینکه حمایت از صنایع دستی ،گامی موثر در تحقق شعار سال است گفت: بازار یابی و فروش مهمترین چالش صنایع دستی در شهرستان خدابنده است و اگر دست واسطه ها در این زمینه قطع شود شاهد تحول در عرصه صنایع دستی در این شهرستان خواهیم بود.
علی نقدی،رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خدابنده در گفت و گو با خبرنگار اشراق۲۴با تبریک هفته صنایع دستی که از ۲۱ خرداد ماه آغاز شده و تا ۲۷ادامه دادرد اظهار کرد: توجه به تولیدات داخلی برای تقویت اقتصاد مقاومتی یکی از مضامینی است که رهبر انقلاب در سالهای متمادی به آن توصیه داشته اند و این اقتصاد یکی از راه های تحول ساز اقتصاد تک محصولی کشور است.
وی افزود: در شهرستان خدابنده ظرفیت های پنهان و مغفولی وجود دارد که در صورت حمایت و شناسایی قابلیت های بومی می تواند به عنوان راهکارهایی در اقتصاد مقاومتی و رونق اقتصادی شهرستان باشد.
رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خدابنده ادامه داد: گلیم و فرش و جاجیم بافی یکی از این ظرفیت های صنایع دستی شهرستان خدابنده است و آشنایی زنان این دیار با دار قالی موضوع تازهای نیست؛ چرا که هنر دست شیرزنان خدابنده ای زبانزد عام و خاص بوده است و بانوان این خطه از کشورمان دستی بر آتش دارند.
وی افزود: با وجود اینکه شهرستان خدابنده سابقه دیرینه ای در گلیم و فرش و جاجیم بافی دارد و هنوز در روستاهای این شهرستان این کار انجام می شود ولی متاسفانه سود آن به جیب زنان روستائی نمی رود بلکه دست رنج آنها نصیب دلان و واسطه گرهایی که تاجر فرش هستند و اکثر از قم برای خرید این محصول به این خطه می آیند می شود.
نقدی ادامه داد: شهرستان خدابنده دارای تعداد زیادی روستا است و اکثر روستاها هم دور افتاده و فاصله آنها تا شهر زیاد است و مشاغل خانگی در آنجا بیشتر از مشاغل شهری کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه بافت شهرستان خدابنده روستایی است افزود: خانم های روستاهای خدابنده ترجیح می دهند تا از طریق صنایع دستی،لبنی،دامی و کشاورزی امرار معاش کنند و به حق آنها با این کار در تحقق اقتصاد مقومتی سهیم هستند چرا که اقتصاد بومی دارند.
مسئول اداره میراث فرهنگری و گردشگری شهرستان خدابنده ادامه داد: بیشترین منبع درآمدزایی در این شهرستان از طریق فرش است و البته برخی رشته ها و صنایع دستی مانند پلاس بافی،تپه دوزی وسوزن دوزی که در حال منسوخ شدن بود که ما آنها را احیا کردیم و به چرخه درآمد زایی بازگرداندیم.
این مسئول اضافه کرد: هر سال بیش از ۲۰۰نفر آموزش های لازم را در زمینه صنایع دستی می بینند ولی به دلیل کمبود امکانات در کارگاههای صنایع دستی و همچنین تولید و بازار یابی کم،رونق چندانی در آنها دیده نمی شود این در حالی است که در صورت حمایت و حل شدن این قبیل مشکلات،صنایع دستی حداقل می تواند برای ۵هزار نفر در شهرستان شغل ایجاد کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از پنج هزار نفر از طریق صنایع دستی در شهرستان خدابنده درآمد زایی می کنند و قطعا اگر حمایت مسئولان صورت گیرد شعار سال که به فرموده رهبری”اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل است”در این شهرستان که دارای پتانسیل و ظرفیت بالایی است عملیاتی می شود.
نقدی خاطرنشان کرد: گلیم،نقاشی روی سفال و شیشه،قلم زنی،قلاب بافی،کیف دوزی،چرم دوزی و معرق کاری از جمله صنایع دستی شهرستان خدابنده است که عمده مشکل آنها بازاریابی است و کسانی که در زمینه صنایع دستی فعالیت می کنند قدرت تاسیس کارگاه را ندارند و به دلیل فروش پایین مجبورند تولیدات خود را به قیمتی پایین به دلالان و واسطه گرها بفروشند که این امر به آنها ضربه می زند.
Δ