تامین اعتبار ۲۵میلیارد تومانی برای راههای خدابنده/اتمام پروژه بزرگراه سلطانیه قیدار کبودرآهنگ تا اواخر سال آینده

رئیس اداره راه و شهرسازی خدابنده با بیان اینکه جهت حفظ و نگهداری راههای موجود بایستی حداقل ۴درصد ارزش راههای موجود برای حفاظت و نگهداری آن هزینه شود که در مورد راههای شهرستان خدابنده این هزینه بالغ بر۲۵میلیارد تومان است گفت: پروژه بزرگراه سلطانیه قیدار کبودرآهنگ تا اواخر سال آینده به اتمام می رسد. به […]

IMAGE635978632075405953رئیس اداره راه و شهرسازی خدابنده با بیان اینکه جهت حفظ و نگهداری راههای موجود بایستی حداقل ۴درصد ارزش راههای موجود برای حفاظت و نگهداری آن هزینه شود که در مورد راههای شهرستان خدابنده این هزینه بالغ بر۲۵میلیارد تومان است گفت: پروژه بزرگراه سلطانیه قیدار کبودرآهنگ تا اواخر سال آینده به اتمام می رسد.

به گزارش اشراق۲۴،راه های مواصلاتی یکی از مهمترین زیر ساخت های شهری است که موجب پیوند جوامع به یکدیگر می شود.

وجود جاده های آسفالت شده مناسب برای روستائیان جهت خرید و فروش محصولات خود و همچنین عبور و مرور آنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

خدابنده از شهرستان های بزرگ شمالغرب کشور و استان زنجان است و به عنوان راه مواصلاتی و جاده ترانزیت استان های کردستان،همدان،کرمانشاه،تبریز،اردبیل و قزوین به شمار می رود که متاسفانه علی رغم موقعیت استراتژیکی و جغرافیائی و باز بودن مسیر تردد،از گذشته در خصوص راهسازی و ارتقاء جاده ها توجه چندانی به آن نشده است و هر لحظه بخاطر تردد خودروهای سبک وسنگین شاهد خلق قصه دردناکی هستیم.

در طول شبانه روز،صدها خودرو سنگین از استانهای مسیر جنوب به شمال و بالعکس تردد کرده و خود را با گذر از شهر قیدار نبی(ع)به استانها و یا کشورهای دیگر می رسانند.

برخی از جاده های قیدار از وضعیت اسفناکی برخوردار است، که هر روز شاهد تردد بیش از حد ماشین های سنگین بدون رعایت موارد ایمنی در رانندگی است.

یکی از مشکلاتی که در طی ماه های اخیر موجب بروز مشکلات گسترده ای برای مسافران در حال عبور از این منطقه به ویژه اهالی روستاهای ساکن اطراف این جاده ها شده است ،وجود چاله های بسیار گسترده در جاده است که اگر مسافری نسبت به جاده آشنایی نداشته باشد موجب بروز تصادفات مشکل سازی می شود.

محمدی یکی از اهالی روستای ایده لو در گفت و گو با خبرنگار اشراق۲۴ اظهار کرد: متاسفانه مسیر بیجار به قیدار به علت تردد بیش از حد ماشین های سنگین و عدم رعایت و خواب آلودگی رانندگان در حال حاضر به قتلگاهی تبدیل شده که هر از چند گاهی تعدادی از هموطنان را به کام مرگ فرو می برد.

وی افزود: متاسفانه جاده بیجار به قیدار از وضعیت نامناسبی برخوردار است و هیچ گونه اقدامی در راستای ترمیم و بازسازی این جاده تا کنون صورت نگرفته است.

محمدی ادامه داد: نداشتن شانه خاکی در مسیر این جاده، وجود چاله های فراوان ، از بین رفتن آسفالت جاده بر اثر تردد بیش از حد ماشین های سنگین، وجود پیچ های خطرناک ،نبود علائم راهنمایی و رانندگی و نداشتن حفاظ موجب بروز حوادث ناخوشایند در این مسیر است.

احمدی شهروند دیگر قیداری گفت: تردد خودروهای کشاورزی از جمله کمباین،تراکتور با گاو آهن و غیره بدون چراغ خطر و یا با چراغ در مسیرهای شهرستان خدابنده به خاطر فعالیت کشاورزی،کم بودن عرض جاده های ارتباطی،نبودن شانه خاکی در جاده ها،کم بودن علائم راهنمائی و رانندگی،نبود روشنائی از جمله مشکلات جاده های ارتباطی است.

وی افزود: جاده های خدابنده با توجه به افزایش ترددها بیش از این، نیاز به همت و حمایت دولت و تلاش مردم دارد لذا باید بپذیریم آنهائی که در این جاده ها جان خود را از دست می دهند حق زندگی دارند.

احمدی ادامه داد: اعتبارات تخصیصی به بخش راه شهرستان خدابنده طی سالیانی که سائر مناطق کشور شاهد توسعه راههای خود بودند در سطح نازلی قرار دارد و چرا پیگیری مقتضی صورت نمی گیرد.

رحیمی شهروند دیگر قیداری نیز گفت: جاده های خدابنده در وضعیت مناسبی قرار ندارد و بعضی مواقع شاهد تصادفات ناگوار در آنها هستیم و همه در این مورد مسئولیم از مردم در رعایت قوانین رانندگی گرفته تا همه رده های مدیریتی که می توانند در تعریض یک جاده نقش داشته باشند.

وی افزود: تعریض جاده سلطانیه قیدار همدان در سال ۸۴ به تصویب دولت وقت رسیده و بودجه برای آن تعریف شده بود و شاهدبودیم که عملکرد همدان و حتی سلطانیه نسبت به قیدار پیشرفت چشمگیری داشته و توقع مردم به عنوان ارباب رجوع از نماینده،فرماندار و مسئولین مرتبط این است که اگر نمی توانند در کل مسیر جاده مانند دیگر استان ها و شهرها پیشروی داشته باشند حداقل در مکان های حادثه خیز این اقدام را تسریع داده و از خلق حادثه های ناگوار جلوگیری کنند.

حکمت اله خدابنده لو رئیس اداره راه و شهرسازی خدابنده با اذعان به وجود مشکلات در سطح راههای کل کشور و به صورت ویژه در سطح راههای شهرستان اظهار کرد: به علت گستردگی شهرستان خدابنده و عدم توجه کافی در سالهای گذشته به آن اعلام می دارم که جهت حفظ و نگهداری راههای موجود بایستی حداقل ۴درصد ارزش راههای موجود برای حفاظت و نگهداری آن هزینه شود که در مورد راههای شهرستان خدابنده این هزینه بالغ بر۲۵میلیارد تومان است در حالی که هزینه نگهداری سالیانه اختصاصی به راهها و افزایش آن در چند سال اخیر از۵/۱میلیارد تومان تجاوز نمی کند.

وی افزود: علی رغم کمبود اعتبارات تخصیصی هیچ وقت اداره راه شهرستان در انجام وظایف قانونی خود کوتاهی نکرده و در راستای عملی شدن منویات مقام معظم رهبری در خصوص همسوئی با اقتصاد مقاومتی با استفاده از کلیه امکانات و اعتبارات موجود و البته اندک خود و توان نیروی انسانی زحمت کش و برنامه ریزی لازم با حداقل ها اقدام به سرویس دهی در مسیرهای ارتباطی هزار و ۳۰۰کیلومتری در سطح ۵هزار کیلومتر مربع شهرستان و در طول دو هزار و ۱۰۰کیلومتر راههای همسنگ کرده است.

رئیس اداره راه و شهرسازی خدابنده ادامه داد: با وجود کمبود اعتبارسالیانه(در سالهای اخیر زیر سه میلیارد تومان)اداره راه علاوه بر سرویس دهی در سطح جاده ها من جمله لکه گیری،خط کشی،نصب علائم،برفروبی،یخ زدائی،نمک پاشی،حریم زنی،تسطیح راهها نسبت به بهسازی آسفالت و روکش ۲۰۰کیلومتر از راهها در سه سال اخیر اقدام کرده که هزینه انجام آن بالغ بر ۴۰میلیارد تومان است که از محل اعتبارات استانی،نفت،ملی و قیر یارانه ای تامین شده است و درصد بالائی از آن را نیز هنوز به پیمانکاران بدهکاریم.

وی افزود: بکارگیری کلمات نسبتا توهین آمیز بویزه در فضای مجازی قبل از وقوف به اصل موضوع و نحوه عمل راهداران و وظائف آنها و عدم توجه به مشکلات و مسائل نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه باعث دلسردی و نا امیدی مضاعف زحمتکشان و مسئولان می شود .

این مسئول ادامه داد: اداره راه،فرماندار و یا هر مسئول دیگر در قبال افراد بی مسئولیتی که هیچ ارزشی برای جان همنوع خود قائل نیستند و بی محابا قوانین راهنمائی و رانندگی را زیر پا می گذارند و نسبت به هدایت کمباین و ماشین آلات کشاورزی در مسیر که اگر تحت شرائط خاص نباشد حمل آن حتی با تریلی نیز ممنوع بوده و بایستی مجوز ترافیکی داشته باشد و احتمالا در تاریکی شب و به صورت پیاده و با سرعت بسیار کم و احیانا با تجاوز به لاین مقابل اقدام به سلاخی مردم و افراد بی گناه می کند و یا در تاریکی شب و به اذعان خود در محل سبقت ممنوع و در خارج شهر که سرعت بالاست و با انحراف به چپ ناگهانی باعث بروز حوادث وحشتناک برای سائر رانندگان و راکبین موتور سیکلت ها می شوند چه کاری از دست مسئولین ساخته است .

وی درباره پروژه تعریض جاده سلطانیه قیدار همدان نیز گفت: پیمانکار طرح تعویض محور سلطانیه قیدار یا بهتر است بگویم بزرگراه سلطانیه قیدار کبودرآهنگ که به اسم قطعه ۲ شناخته می شود شرکت جهاد نصر زنجان است و این شرکت با توجه به پتانسیل منطقه اقدام به اجرای عملیات راهسازی از طرف سلطانیه کرده است که شروع طرح از آن مکان است و در عملیات راهسازی تعریض جاده،تامین امنیت راه موجود از الویت نخست پیمانکاران است و بخاطر همین کمی آهسته اینگونه طرح ها را انجام می دهند.

خدابنده لو ادامه داد: به دلیل نبود بودجه(مهم تامین بودجه است نه تعیین ردیف بودجه)این طرح اینگونه طولانی شده است ولی شرکت جهاد نصر در پی تصمیماتی که اتخاذ کرده بر آن است که در حد امکان تا اواخر سال آینده این پروژه را به اتمام برساند.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که توسعه راه های روستایی و شهری موجب پیشرفت اقتصادی و رفاه حال عمومی خواهد شد و دولت تدبیر و امید باید با در اختیار قرار دادن بودجه های بیشتر جهت نوسازی و تکمیل جاده ها، بیشتر از این به فکرمردم مناطق محروم کشور بویژه شهرستان خدابنده باشند.