امواجی برای گسترش بی‌بند و باری در جامعه

این روزها خرید و نصب ماهواره امری عادی و معمول در جامعه شده است، امری که نهاد و ارکان خانواده‌ها را نشانه گرفته و موجب متلاشی شدن آن می‌شود. ثبیربه گزارش خبرگزاری فارس از زنجان این روزها اگر به پشت بام خانه‌ها نگاهی گذرا داشته باشیم در بیشتر آن‌ها می‌توانیم با تعداد قابل توجهی از دستگاه‌‌های […]

این روزها خرید و نصب ماهواره امری عادی و معمول در جامعه شده است، امری که نهاد و ارکان خانواده‌ها را نشانه گرفته و موجب متلاشی شدن آن می‌شود.13911219000019_PhotoA

ثبیربه گزارش خبرگزاری فارس از زنجان این روزها اگر به پشت بام خانه‌ها نگاهی گذرا داشته باشیم در بیشتر آن‌ها می‌توانیم با تعداد قابل توجهی از دستگاه‌‌های دریافت سیگنال ماهواره و یا همان دیش‌های معروف مواجه شویم، اما جای این سوال خالی است که چرا این دستگاه به طور ناگهانی به این میزان در بین مردم گسترش یافت.

سهولت در تهیه و نصب این دستگاه‌ها این روزها به قدری تهیه و نصب ماهواره آسان کرده است که می‌توان آن را به راحتی در بیشتر فروشگاه‌های لوازم صوتی و تصویری تهیه کرد.

استقبال از این دستگاه به قدری زیاد شده است که نصب و فروش این دستگاه‌ها تبدیل به یک شغل پر درآمد در جامعه تبدیل شده است.

عدم استفاده از ماهواره در برهه‌ای از زمان ممنوعیت اخلاقی داشت یعنی افراد به دلایل دینی و فرهنگی و با توجه به محتویات برنامه‌های پخش شده در این شبکه‌ها از استفاده این دستگاه خودداری می‌کردند.

اما اکنون و با گذشت زمان قبح استفاده از این دستگاه به شدت کاهش یافته است و استفاده از این دستگاه به عنوان یک امر معمولی در جامعه شده است.

پخش برنامه‌های نامناسب در ماهواره

جامعه ایران جامعه‌ای اسلامی و مذهبی است که دارای ویژگی‌های خاص خود در زمینه مسائل خانوادگی، پوشش و آموزه‌های دینی است که متاسفانه مورد حمله و تهاجم فرهنگی شبکه‌های ماهواره‌ای قرار گرفته است.

ترویج روابط نامشروع و خلاف عرف، پوشش‌های نامناسب و تبلیغ ظاهر گرایی در این شبکه‌ها باعث ایجاد اختلافات فکری و فرهنگی در خانواده‌های ایرانی شده است.

افزایش شکاف نسل‌ها

با توجه به اینکه ماهواره همواره مورد استفاده و استقبال نسل جوان خانواده قرار می‌گیرد باعث ایجاد اختلافات بین دو نسل در خانواده‌ها شده است که از جمله علل آن گسترش مصرف‌ گرایی، آرایش‌های نامناسب، پوشش‌های مستهجن و روابط نامشروع دختر و پسر می‌شود.

در این شبکه‌ها دختران و پسران ناخواسته و بدون اینکه خود متوجه باشند به سمت مد و پوشش‌های مخالف با عرف جامعه کشیده می‌شوند و پوشش‌های اسلامی و ایرانی روز به روز کم‌رنگ‌تر می‌شود، این در حالی است که سازمان‌های ذی‌ربط در داخل کشور هیچ راهکاری برای مقابله با این پوشش‌ها و مدها که در واقع نوعی ناهنجاری در جامعه ما محسوب می‌شوند ارائه نمی‌دهند و یافتن لباس‌های تبلیغ شده در ماهواره در مغازه‌های شهر به امری عادی تبدیل شده است.

فارسی وان و GMTV دشمنی برای بنیان خانواده‌

فیلم‌هایی که در شبکه‌های فارسی زبان پخش می‌شوند بیشتر مناسب فضای کشورهای غربی بوده و تناسب چندانی با فرهنگ و اعتقادات ایرانیان ندارد این در حالی است که ببیندگان این شبکه‌ها که بیشتر قشر جوان جامعه هستند به تقلید از این شبکه‌ها می‌پردازند.

در واقع وجود و حضور ماهواره در محیط خانه‌‌ها باعث گسترش روابط ناصحیح در بین افراد جوامع و تنزل بنیان خانواده‌ها شده است که علاوه بر داشتن تبعات شخصی بی‌شک تبعات اجتماعی را نیز به دنبال خواهد داشت.

ایجاد بدبینی در بین اعضای خانواده به‌ویژه زوج‌های جوان از جمله تبعات سریال‌های شبکه‌های فارسی زبان است، که به دلیل پخش برنامه‌هایی با مضامین ارتباط نامناسب و عشق پس از ازدواج باعث شده افراد نسبت به همسران خود بدبین بوده و باعث به وجود آمدن تبعات متعدد برای افراد خانواده می‌شود.

ناتوانی صدا و سیما در جذب بیننده، جالی خالی موسیقی در تلویزیون بسیاری از افرادی که به استفاده از ماهواره مبادرت می‌کنند ناتوانی شبکه‌های داخلی برای سرگرم کردن افراد را از مهم‌ترین علل گرایش به شبکه‌های خارجی اعلام می‌کنند این در حالی است که افزایش تعداد شبکه‌های تلویزیون که به عنوان ابزار فرهنگی مبارزه با گسترش ماهواره محسوب می‌شود که همچنان نتوانسته تاثیر بسزایی در جذب بینندگان داشته باشد ضمن اینکه اکثر طرفداران ماهواره وجود شبکه‌های مخصوص پخش موسیقی را از علل گرایش به این دستگاه‌ها می‌شوند این در حالی است که جای خالی موسیقی با وجود موسیقی دارای سابقه و هنرمندان توانا به صورت واضح در شبکه‌های تلویزیونی احساس می‌شود.

آنچه که به اطمینان می‌توان به آن اشاره کرد آن است که برنامه‌های ماهواره‌ای برای محیط اجتماعی و فرهنگی ایران مناسب نبوده و باعث بروز مشکلات فراوان در کشور می‌شود و آنچه که مسئولان باید به آن توجه کنند تلاش فرهنگی برای جذب ببیندگان به سمت تلویزیون داخلی بهبود تولیدات جذاب برای بینندگان است.

رعنا تقی‌لو وجود برنامه‌های شاد و متنوع در شبکه‌های خارجی را دلیل برای استفاده از این دستگاه‌ها اعلام کرد و گفت: در شبکه‌های داخلی برنامه‌ها اکثرا تکراری بوده و بیشتر موضوعات آن غم‌انگیز و ناراحت‌کننده است.

این بیننده با بیان اینکه در استفاده از ماهواره نیز باید دقت کرد، تصریح کرد: بسیاری از سریال‌ها و برنامه‌های ماهواره نیز با رویکرد تضعیف بنیان خانواده‌ها ساخته شده است.

وی با بیان اینکه از علاقه‌مندان استفاده از ماهواره است، خاطر نشان کرد: باید در استفاده از ماهواره دقت بیشتری شود و از تاثیر گرفتن از خیلی از برنامه‌های آن اجتناب کنیم.

تقی‌لو با بیان اینکه علت گسترش ماهواره در این روز کاهش سطح مطلوب برنامه‌های صدا و سیما عنوان کرد و اذعان داشت: آنچه در سال های گذشته از صدا و سیما شاهد بودیم افزایش شبکه تلویزیونی برای پخش برنامه‌های تکراری بوده است.

سمیه رحمانی از علاقه خود به موسیقی گفت و اضافه کرد: بیشترین استفاده‌ام از شبکه‌های ماهواره‌ای برای گوش دادن موسیقی است.

این بیننده ماهواره با بیان اینکه جای موسیقی در صدا و سیمای ایران به صورت فاحشی خالی است، بیان کرد: موسیقی داخلی ما توان رقابت با موسیقی‌های خارجی را دارد اما متاسفانه فراموش شده است.

وی با اشاره به اینکه فضای بسیاری از سریال‌های ایرانی سرشار از غم و ناراحتی است، یادآور شد: در تولیدات صدا و سیما باید بازنگری انجام شود تا به دیدگاه‌های همه بینندگان توجه شود.

مجید رضایی با اشاره به اینکه دارای فرزند در خانه است، گفت: من وجود ماهواره را در مکانی که کودکان حضور دارند مناسب نمی‌دانم.

این بیننده با اشاره به اینکه فرهنگ غربی با فرهنگ ایرانی هم خوانی ندارد، تصریح کرد: استفاده از ماهواره در حضور کودکان کنجکاو و تشنه آگاهی کار درستی نیست.