نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
آمریکا یکی از کشورهایی است که اغلاط حقوق بشری تمام دنیا را بر اساس قوانینی که خود وضع کرده است می گیرد؛ اما براستی این کشور که تنها با تأسیس یک زندان تمام قوانین حقوق بشری خود را زیر پا گذاشته است، چگونه می تواند با چماق حقوق بشر بر سر ملت ایران بزند و […]
اشراق آنلاین به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا، گوانتانامو نام زندان آمریکایی گوانتانامو در خلیج گوانتانامو (Guantanamo Bay) در کوبا و برای نگهداری دستگیرشدگان مشکوک به اعمال تروریستی ساخته شده است. در حال حاضر بیش از 500 مظنون تروریست، تحت بدترین شرایط روحی و فیزیکی و بعضا در قفسهای باز در فضای آزاد تحت شرایط جوی سرد و گرم، در گوانتانامو نگهداری میشوند.
زندانبانان این زندان اجازه یافته اند تا از هر روشی برا ی شکنجه و رفتارهای غیراخلاقی مثل برهنه کردن زندانیان، ترساندن آنها با سگ، اهانت به مقدسات و … استفاده کنند.
گوانتانامو نام زندانی است در خلیج گوانتانامو (Guantanamo Bay) در جنوب شرقی جزیره کوبا که در اختیار ارتش آمریکا قرار دارد.
این پایگاه طبق قرارداد بین آمریکا و کوبا، از سال ١٩٠٣ در اجاره نیروی دریایی آمریکا بوده و اگرچه پس از انقلاب کوبا در دهه ١٩٥٠، دولت آن کشور خواستار لغو این اجاره نامه شد، اما آمریکا با این درخواست موافقت نکرده و هرساله چک مبلغ اجاره را برای دولت کوبا میفرستد و دولت کوبا هم از نقد کردن آن خودداری میکند.
در پی حملات انتحاری ١١ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در آمریکا و اعلام دکترین “مبارزه جهانی با تروریسم”، دولت آمریکا زندانی را در این پایگاه ایجاد کرد تا کسانی را که در ارتباط با اقدامات تروریستی در نقاط مختلف جهان بازداشت می شوند، در این محل زندانی کند.
این افراد که دارای تابعیت آمریکایی نیستند در مناطق مختلف جهان دستگیر شدهاند، تحت عناوینی مانند “اشخاص متخاصم غیرارتشی” به گوانتانامو فرستاده شده اند. در یک زمان، بیش از هفتصد تن از آنان در این محل زندانی بودند.
به خاطر اینکه این افراد از سراسر جهان در این زندان جمع شده اند، این افراد از حقوق اسیران جنگی برخوردار نیستند و همنین امکان دسترسی به یک وکیل مدافع را ندارند.
اتهام این افراد در هیچ دادگاهی ثابت نشده است و معلوم نیست کشور آمریکا با چه مجوزی قیم مبارزه با تروریست در منطقه شده است و این زندان را ایجاد کرده است.
ادامه بازداشت این افراد با انتقاداتی از سوی نهادهای حقوق بشری مواجه بوده و باراک اوباما در جریان مبارزات انتخاباتی، وعده داد که وضعیت این زندانیان را مشخص کند.
اگرچه هیات بازنگری وضعیت زندانیان گوانتانامو ظاهرا به منظور تسریع در روند رسیدگی نهایی ایجاد شده است؛ اما تاکنون کاری از این هیئت دیده نشده است.
دولت آمریکا خوب می داند که چگونه با دور زدن قوانین، این افراد را که تنها متهم به فعالیت های تروریستی از سوی آمریکا هستند، بدون محاکمه وارد زندانی مخوف کند.
این افراد به شکلی دستگیر و وارد این زندان شده اند که هیچ یک از قوانین حقوق بشری شامل آنها نمی شود.
گوانتانامو مثال بارزی بر نقض حقوق بشر در جهان است که همان افرادی که دیگر کشورها را با چوب حقوق بشر می زنند، امروز زندانی دارند که به عنوان مثال بارز در نقض حقوق بشر زندانی ساخته و حاضر نیستند اقدامات خود را در این زندان متوقف کنند.
این متهمان تحت بدترین شرایط روحی و فیزیکی و بعضا در قفسهای باز در فضای آزاد تحت شرایط جوی سرد و گرم، در گوانتانامو نگهداری میشوند. زندانبانان این زندان اجازه یافته اند تا از هر روشی برا ی شکنجه و رفتارهای غیراخلاقی مثل برهنه کردن زندانیان، ترساندن آنها با سگ، اهانت به مقدسات و … استفاده کنند.
این درحالی است که با گذشت 13 سال از بازداشت این متهمان، هیچ یک از اتهامات آنها ثابت نشده و هر روز بر شکنجه های این افراد افزوده می شود.
این درحالی است که هیچ یک از مجامع بینالمللی آمار رسمی از تعداد زندانیان این زندان و همچنین باقی ماندن چه تعداد از آنها منتشر نکرده اند.
آمریکا یکی از کشورهایی است که اغلاط حقوق بشری تمام دنیا را بر اساس قوانینی که خود وضع کرده است می گیرد؛ اما براستی این کشور که تنها با تأسیس یک زندان تمام قوانین حقوق بشری خود را زیر پا گذاشته است، چگونه می تواند با چماق حقوق بشر بر سر ملت ایران بزند و به این بهانه هر روز تحریم های جدیدی را علیه ایران وضع کند؟
Δ