نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش نسیم اشراق، موضوع حجاب از دیر باز به عنوان یک موضوع دینی نه صرفا اجتماعی از جایگاه ویژه ای در بین مردم ایران برخوردار بوده است، جایگاهی که فارق از جنسیت و قومیت، مورد تایید زنان و مردان ایرانی قرار داشته است.
ریشه دار بودن این عادت دینی – اجتماعی از یک سو و هجمه های همه جانبه دشمن از سوی دیگر به موضوع حجاب، مسئولان فرهنگی کشور را بر آن داشت تا موضوع حجاب و عفاف را در کشور ساماندهی کنند، از این رو لایحه ای با عنوان لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب این روزها در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
این روزها، اما شاهد آن هستیم که سرتیتر اخبار بسیاری از رسانه های داخلی و در برخی موارد رسانه های بیگانه، لایحه حجاب و عفاف مجلس است که با منظور حذف امنیت و دوری از هرگونه آزار و اذیت زنان دنبال می شود.
در این میان واکنش برخی چهره های سیاسی به لایحه حجاب و عفاف اما تامل برانگیز است و روشن نیست که آیا هدف از این مواضع مقاومت در برابر یک واجب شرعی است یا مخالفت با جریان سیاسی مقابل در کشور به شمار می رود.
سید محمد خاتمی، پدرخوانده اصلاحات چندی پیش در اظهارنظری کنایه آمیز، از واژه حجاب اجباری در کشور انتقاد کرده و آن را یکی از عوامل ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت دانسته بود.
او گفته بود: موضوع حجاب اجباری و عدم تمکین به آن از سوی بخشی از جامعه یکی از مسائل پیش روی کشور است، که اخیراً نگرانیها و التهابهائی را در پی داشته است.
این اظهارات در حالی از سوی خاتمی مطرح شده که در یک سال گذشته جریان رسانه ای غرب به بهانه شعار «زن، زندگی، آزادی» از هیچ تلاشی برای تخطئه کردن عفاف در کشور فروگذار نکردند، از این رو بسیاری بر این باورند که خاتمی با پروژه عفاف زدایی دشمن هماهنگ است!
مقاومت در برابر مقوله عفاف و حجاب تنها به این اظهارات محدود نمی شود.
آذر منصوری، از اصلاح طلبان رادیکال نیز در اظهاراتی گفته بود مقابله با بیحجابی موجب شکلگیری یک رنسانس خواهد شد!
این چهره تندرو اصلاحاتی مهسا امینی را هم سیبل اهداف سیاسی خود قرار داده و اجرایی شدن لایحه حجاب و عفاف را به منزله جنگ با جامعه عنوان کرده است.
واکنش ها البته تنها به چهره های رادیکال اصلاحات محدود نمی شود، چرا که زنجیره رسانه ای اصلاح طلبان نیز بر آتش تخطئه و تخریب این لایحه می دمند.
روزنامه اعتماد در تحلیلی عنوان کرده که بسیاری از قوانین از دوران رژیم پهلوی تصویب شده، اما آنقدر با بی میلی از سوی مردم و جامعه مواجه شده است که آرام آرام به فراموشی سپرده شده و متروک شدند!
روزنامه هم میهن، یکی دیگر از پایگاه های رسانه ای این جریان هم در گزارشی، لایحه حجاب و عفاف را عاملی دانسته که به سست شدن پایه های نظام خواهد انجامید و زمینه ساز ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت خواهد شد. این جریان البته زمانی بر موج اقتصادی در این کشور سوار بود و عامل شکاف بین مردم و حاکمیت را مسائل اقتصادی می دانست، اما از آنجایی که نتواست از این نمد برای خود کلاهی بسازد، مسائل اقتصادی را رها کرد و زمین بازی خود را مقوله حجاب و عفاف طراحی کرد.
حال اما نکته قابل تامل آن هم در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی اینجاست که اردوگاه اصلاحات که دچار انشقاق و چند صدایی شده و گروهی سخن از تحریم انتخابات می زنند و بخشی هم به دلیل اتهامات امنیتی امکان ورود به فرآیند انتخابات را ندارند، مناسب ترین امکان برای ایجاد هر نوع توطئه در انتخابات آتی را در مقوله عفاف و حجاب و حاشیه سازی برای اقدام مجلس قلمداد کنند.
این میان دور از انتظار نیست که مجلس شورای اسلامی بدون تردید به سمت تصویب این لایحه پیش رفته و از ابزار قانونی برای حفظ امنیت زنان استفاده کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ