بیماری تب مالت یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام/عدم خرید و فروش و شکار پرندگان وحشی و مهاجر،راهکار پیشگیری از آنفولانزای پرندگان

دامپزشک خدابنده در کارگاه آموزشی آگاهسازی دانش آموزان با آنفلوآنزای پرندگان و تب مالت گفت: بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شود. به گزارش اشراق۲۴،کارگاه آموزشی آگاهسازی دانش آموزان با آنفلوآنزای پرندگان و تب مالت با حضور نمایندگان اداره دامپزشکی شهرستان خدابنده […]

دامپزشک خدابنده در کارگاه آموزشی آگاهسازی دانش آموزان با آنفلوآنزای پرندگان و تب مالت گفت: بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شود.Presentation1
به گزارش اشراق۲۴،کارگاه آموزشی آگاهسازی دانش آموزان با آنفلوآنزای پرندگان و تب مالت با حضور نمایندگان اداره دامپزشکی شهرستان خدابنده در آموزشگاه عترت آقجه قیا شهرستان خدابنده برگزارشد.

در این کارگاه آموزشی و تخصصی روضه چائی دامپزشک، نباتچیان و محمدی کارشناسان دامپروری و دام و تغذیه شیوه های مبارزه با بیماری فوق حاد پرندگان و تب مالت را برای دانش آموزان تبیین کردند.

روضه چایی دامپزشک درباره بیماری تب مالت اظهار کرد: باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری تب مالت است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی(گاو، گوسفند، بز، خوک و سگ) را مبتلا می سازد.

وی ابراز داشت: این بیماری به علت سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی، نازایی و از دست دادن ارزش های اقتصادی دام های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه بوده است.

این دامپزشک خاطرنشان کرد: بیماری تب مالت از طریق‌ تماس‌ مستقیم‌ با بافت های‌ حیوان‌ آلوده‌ نظیر خون‌، ترشحات‌ رحمی‌ و ترشحات‌ جنین‌سقط شده‌، مصرف‌ شیرخام‌ و فرآورده‌های‌لبنی‌ آلوده‌ به ویژه پنیر تازه‌، خامه‌، سرشیر و کره‌ می تواند به انسان منتقل شود.

روضه چائی تاکید کرد: انتقال‌ تنفسی‌ از طریق‌افشانه‌های‌ موجود در هوای‌ آغل‌ و اصطبل‌ آلوده‌ یا آزمایشگاه‌، فرو رفتن‌ سر سوزن‌ سرنگ‌ حاوی‌ واکسن‌های‌ حیوانی‌ به‌ دست‌ انسان‌(ویژه دامپزشکان) از جمله راه های انتقال این بیماری به انسان به شمار می رود.

وی ابراز داشت: تب بین ۳۸ تا ۴۰ درجه همراه با احساس سرما یا لرز، دردهای عضلانی و استخوانی، سر درد، تعریق شدید به ویژه در هنگام شب، ضعف و خستگی، بی اشتهایی، لاغری و افسردگی، بزرگ شدن کبد و طحال نیز ازجمله علایم تب مالت به شمار می رود.

روضه چائی ادامه داد: بهترین راه پیشگیری از این بیماری پرهیز از مصرف شیر، پنیر ،کره محلی و بستنی غیر پاستوریزه است که در این راستا سالم ترین ماده لبنی ماست است بنابراین جهت عدم ابتلا به این بیماری باید شیرخام را قبل از مصرف ۲۰ دقیقه جوشاند و حتما در زمان جوشش یک دقیقه آن را بهم زد.

 نباتچیان کارشناسان دامپروری نیز اظهار کرد : آنفلوانزا علاوه بر انسان در اکثر گونه های پرندگان و بسیاری از پستانداران از جمله اسب و خوک مشاهده می شود.

وی افزود: آنفلوانزای پرندگان یکی از بیماری های عفونی شناخته شده در گونه های مختلف پرندگان است که در اثر عفونت ناشی از برخی از سویه های تیپ A ایجاد می شود و این بیماری که به وسیله آنفلوانزای H5 N1)Aو H7احتمالاً سایر موارد) در جمعیت حیوانات بخصوص ماکیان ایجاد می شود، می تواند به انسان منتقل شود.

این کارشناس دامپوری با برشمردن علائم بیماری در پرندگان گفت: کاهش فعالیت، بی اشتهایی، ژولیدگی پرها ،تورم سر، پلک، تاج و ریش، سرفه، عطسه، آب ریزش بینی و چشم، اسهال آبکی، خونریزیها و شروع ناگهانی تلفات و مرگ و میر در پرندگان نشانه های این بیماری در پرندگان است.

وی تصریح کرد: معدوم کردن سریع کلیه پرندگان بیمار یا تماس یافته، دفع مناسب لاشه ها وفضولات ، قرنطینه کردن و ضدعفونی کردن مرغداریها مهم ترین اقدامات کنترلی این بیماری به شمار می آید.

نباتچیان راههای پیشگیری از انتشار و ابتلا به آنفلوانزای پرندگان را عدم خرید و فروش ،شکار و نگهداری پرندگان وحشی  و مهاجر، اجتناب از تماس غیر ضروری با پرندگان، تهیه گوشت مرغ از مراکز مجاز و مصرف پخته گوشت و تخم پرندگان عنوان کرد.