نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
روان شناس مرکز ترک اعتیاد امید زندگی رها شدگان خدابنده گفت: مواد مخدر موجب خوشحالی و سرخوشی کاذب مي شوند و برای دقايقی فرد را از عالم واقعيت دور مي کنند، يا تحمل آن را آسان مي سازد و نياز به تفريح و دور شدن از استرس های روزمره چيزی نيست که بتوان منکر آن شد. […]
روان شناس مرکز ترک اعتیاد امید زندگی رها شدگان خدابنده گفت: مواد مخدر موجب خوشحالی و سرخوشی کاذب مي شوند و برای دقايقی فرد را از عالم واقعيت دور مي کنند، يا تحمل آن را آسان مي سازد و نياز به تفريح و دور شدن از استرس های روزمره چيزی نيست که بتوان منکر آن شد.
علی احمدی،در گفت و گو با خبرنگار اشراق24 اظهار کرد: اعتیاد هیچگاه یک دلیل واحد نداشته است و همیشه دلایل مختلفی برای گرایش به آن بوده است. در کل دلایل روی آوردن به مواد مخدر را میتوان به سه دسته ی اصلی،روانشناختی ، زیست شناختی و اجتماعی تقسیم کرد.
وی افزود: هیچگاه نمیتوان یک دلیل واحد برای اعتیاد معرفی کرد و در قریب باتفاق موارد بیش از یک علت موجب بيماری گشته است.
روان شناس مرکز ترک اعتیاد امید زندگی رها شدگان خدابنده به تعدادی از شايعترين علل اعتياد اشاره کرد و گفت: مشکلات اجتماعی،ناتوانی جنسی،بیماری،عدم توجه و کنترل والدين،نقص قوانين، نبود امکانات و شيوه های تفريحی،حرام بودن مشروبات الکلی،فقر و اختلالات روحی و پايين بودن اميد به آينده از مهمترین دلایل گرایش به اعتیاد است.
احمدی تصریح کرد: به طور کلی،عوامل زمینه ساز اعتیاد به سه گروه عوامل اجتماعی شامل کمبود امکانات فرهنگی، ورزشی و تفریحی ، کمبود امکانات حمایتی خدماتی، درمانی و مشاوره ای ، توسعه صنعتی ، مهاجرت ، کمبود فرصت های شغلی ،محرومیت های اقتصادی و اجتماعی ، فرهنگ و آداب و سنن خاص ، نقص قوانین مرتبط با مواد مخدر ، بازار مواد مخدر و وفور آن و عوامل بین فردی شامل خانواده ، مدرسه ، محل سکونت ، دوستان و عوامل فردی شامل ژنتیک و وراثت ، نوجوانی ، صفات شخصیتی ، اختلالات روانی ، نگرش مثبت به مواد ، موقعیت های مخاطره آمیز ، تاثیر مثبت مواد بر فرد تقسیم بندی می شوند.
وی ادامه داد: دوره نوجوانی و بلوغ يکی از مراحل مهم و مخاطره آميز در رشد آدمی محسوب ميشود که اگر با نظارت صحيح والدين صورت پذيرد ميتواند سرنوشت خوشايندی برای شخص بهمراه داشته باشد معمولا در اين دوره اولين تماس با مواد مخدر ميتواند روی دهد قبل از آن و در دوران کودکی شرايط بگونه ايست که نه کودک تمايل چندانی به مصرف ماده ای ناشناخته دارد و نه ديگران چنين موقعيتی را فراهم ميکنند ولی غرور نوجوانی وقتی با محيط نامناسب آميخته مي شود.
احمدی افزود: چنانچه مربی و کنترل کننده عاقل و دلسوزی وجود نداشته باشد، مي تواند نوجوان را به ورطه اعتياد و بدتر از آن بکشاند، برداشت من اين است که بين نوجوانان ما و والدين فاصله افتاده است، دلايل اين فاصله متعددند و مي توان به رشد سريع تکنولوژی و دانش بشری از يک سو و پايين آمدن سطح درآمدها و فقر از سوی ديگر اشاره کرد( البته بعنوان يک عامل از عوامل متعدد) .
روان شناس مرکز ترک اعتیاد امید زندگی رها شدگان خدابنده اظهار کرد: نوجوانی که سطح سوادش بالاتر از والدينش است، نوجوانی که در اطراف خود و يا از طريق ماهواره و اينترنت، پيشرفت زندگی انسانها را مي بيند و درمي یابد که والدينش از برآورده کردن نيازهای معقول و نامعقول او عاجزند، با آن غرور کاذبی که دارد و البته طبيعی هم است، اهميتی به نظر والدين خود قائل نمي شود، پدری که قبل از طلوع آفتاب از خانه خارج ميشود و نيمه شب برمي گردد کی نوجوانش را مي بيند که بتواند او را کنترل و راهنمائی کند که البته اينها نمونه هايی کوچک هستند و دلايل بسيارند.
وی ادامه داد: مواد مخدر موجب خوشحالی و سرخوشی کاذب مي شوند و برای دقايقی فرد را از عالم واقعيت دور مي کنند، يا تحمل آن را آسان مي سازد و نياز به تفريح و دور شدن از استرس های روزمره چيزی نيست که بتوان منکر آن شد.
Δ