اجرای ۵۴ طرح سرمایه‌گذاری در خدابنده

فرماندار خدابنده گفت:در راستای جذب سرمایه‌گذار ۵۴ طرح طی سه سال گذشته با هدف اشتغال‌زایی و توسعه پایدار در این شهرستان اجرا شده است.

به گزارش نسیم اشراق، شهرستان خدابنده در جنوب استان زنجان واقع شده و با بیش از پنج هزار کیلومتر مربع وسعت، یک چهارم مساحت استان را به خود اختصاص داده است.

این شهرستان با پنج بخش، هفت شهر و بیش از ۲۲۰ روستای دارای سکنه، حدود 200 هزار نفر جمعیت دارد و یک ششم اراضی دیم و آبی استان زنجان را در خود جای داده است.

خدابنده قطب مهم کشاورزی استان زنجان محسوب می‌شود و کانون اصلی تولید محصولات راهبردی همچون گندم، سیب‌زمینی و حبوبات در این استان است و با وجود ظرفیت‌های متعدد، این منطقه به مقصد سرمایه‌گذاری‌های صنعتی تبدیل شده است.

فعالیت‌های کشاورزی در شهرستان خدابنده زمینه بسیار مناسبی را برای ایجاد صنایع تبدیلی و واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی در این شهرستان فراهم کرده است.

شهرستان خدابنده پتانسیل بالایی در جذب سرمایه‌گذاری دارد تا با ایجاد برخی صنایع حتی واحدهای بزرگ تولیدی شاهد رشد این شهرستان در توسعه صنعتی باشیم.

کشاورزی یکی از مشکلات شهرستان خدابنده است و از آنجائی که کشاورزی شغل اصلی مردم این شهرستان است پرداختن به این مشکل در جهت حل مشکلات آن امری ضروری است.

برای توسعه و پیشرفت در بخش کشاورزی سرمایه‌گذاری و ورود صنایع تبدیلی وابسته به کشاورزی امری لازم است تا با جذب سرمایه‌گذار مخصوصا افراد بومی، کشاورزان راحت بتوانند به کشاورزی بپردازند و سودی که از محصولاتشان بدست می‌آید به جیب دلالان نرود.

اجرای ۵۴ طرح سرمایه‌گذاری در خدابنده

در این میان جواد تاراسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‌رسا با اشاره به اهمیت جذب سرمایه‌گذار در شهرستان خدابنده به سرمایه‌گذاری چشمگیر در بخش کشاورزی در این شهرستان اشاره کرد و گفت:در این راستا ۵۴ طرح طی سه سال گذشته (۱۴۰۳- ۱۴۰۰) با هدف اشتغال‌زایی و توسعه پایدار در این شهرستان اجرا شده است.

وی افزود: این طرح‌ها شامل پنج واحد پرورش گاو شیری ، ۱۶ واحد پرورش گوساله‌پرواری, هشت واحد پرورش گوسفند، پنج واحد بره‌پرواری, دو واحد خوراک دام و طیور، هفت واحد پرورش مرغ گوشتی و تخم‌گذار، یک واحد کارخانه تولید آرد، چهار واحد سردخانه، یک واحد سیلو، دو واحد بسته‌بندی حبوبات و غلات، یک واحد گلخانه و دو واحد پرورش بوقلمون گوشتی است.

فرماندار خدابنده با بیان اینکه میزان سرمایه‌گذاری کل این پروژه‌ها ۴۲۵ میلیارد تومان است ادامه داد: با این پروژه‌ها برای 150 نفر به صورت مستقیم اشتغال‌زایی شده و رشد پایدار این بخش افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: توسعه و تکمیل زنجیره تولید بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی، تمرکز بر صنایع پایین دستی، حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط، توجه به مناطق محروم روستایی و تجمیع سرمایه‌های خرد از اولویت‌ها و رئوس جهت‌گیری شهرستان خدابنده در حوزه اشتغال و سرمایه‌گذاری است.

با جذب سرمایه‌گذار زیرساخت توسعه اقتصادی فراهم می‌شود

در ادامه علی طهماسبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‌رسا با بیان اینکه برای رشد و توسعه باید موانع پیش رو برداشته شود گفت: در این راستا می‌توان از کشور چین که توانسته رتبه دوم اقتصاد دنیا را از آن خود درس‌هایی بیاموزیم و هزینه‌های سیاست خارجه کشور را به شدت کاهش دهیم.

وی با اشاره به اینکه باید به تحریم‌ها بسیار دقت شود افزود: همه باید حول ولایت فقیه با اتحاد و همدلی فعالیت کنیم و برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی نیازمند برداشته شدن تحریم‌ها با تکیه بر توان داخلی کشور هستیم.

استاد دانشگاه قیداری با بیان اینکه با جذب سرمایه‌گذار می‌توان زیرساخت‌های توسعه اقتصادی را فراهم کرد ابراز کرد: دولت و دستگاه‌های حاکمیتی باید عرصه را برای ورود بخش خصوصی باز کنند تا بتوانیم توسعه و پیشرفت را در امور شاهد باشیم.

وی ابراز کرد: سرمایه‌گذاری، تولید، فروش و سود از جمله روند کارهای تولیدی است که باید کاری کنیم بیشترین سود برای سرمایه‌گذاران ایجاد شود تا با جذب سرمایه‌گذار بتوانیم زیرساختهای توسعه اقتصادی را فراهم کنیم.

خدابنده پتانسیل بالایی در جذب سرمایه‌گذار دارد

در ادامه رقیه رجبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‌رسا عنوان کرد: علی رغم اینکه خدابنده بزرگترین و پر جمعیت‌ترین شهرستان از شهرهای استان زنجان است ولی از پتانسیل‌های نیروی انسانی آن استفاده نمی‌شود و یا اگر استفاده می‌شود بطور رایگان و مجانی از این سرمایه‌گذاران استفاده می‌شود و یا اینکه از نیروهای ناکارآمد که به نظام و جامعه ضرر می‌رساند و یا اصلا دیده نمی‌شوند استفاده می‌شود، با اینکه ظرفیت‌های بالایی داریم و این یک معضل بزرگی است که هنوزم ادامه دارد.

وی به چندین راهکار در جذب سرمایه‌گذار در شهرستان خدابنده اشاره کرد و گفت: وجود قوانین و سیاست‌گذاری مناسب برای جذب سرمایه‎گذار و عوامل مدیریتی و سازمانی در این زمینه راهگشا است.

استاد دانشگاه خدابنده ادامه داد: ارزشیابی عملکرد مدیران و مسئولان بر اساس جذب سرمایه‎گذاری، اطلاع‌رسانی درباره زمینه‌های سرمایه‎گذاری و مشوق‌های آن‌ها، انجام کارهای سرمایه‎گذاری به شکل الکترونیک با حداکثر شفافیت از دیگر راهکارها در این زمینه است.

وی اضافه کرد: ایجاد کارگروه متشکل از همه ادارات ذیربط برای حل مشکلات سرمایه‎گذاری در گردشگری و علمی و فرهنگی، ایجاد محیط رقابتی شفاف برای سرمایه‎گذاران، تاسیس مرکز خدمات سرمایه‎گذاری و تسهیل شرایط استخدامی و جذب برای سرمایه‌های انسانی توانمند بومی یا افرادی که دارای اصالت منطقه هستند و کسانی که به مقصد و هدف عشق و علاقه دارند و افرادی که در این زمینه سوابق بیشتری دارند و در هیچ ارگانی استخدام رسمی نیستند در این زمینه کاربردی است.

رجبی ادامه داد: دعوت و قدردانی از سرمایه‎گذاران در مراسم‌های مختلف و مهیا و فراهم کردن زمینه و حمایت و پشتیبانی و قرار دادن مقاصد در معرض دید رسانه‌ها جهت جذب سرمایه‌گذار، معرفی افراد متخصص و ایده‌های آن‌ها و تامین امنیت و اطمینان خاطر به سرمایه‎گذار و دعوت از سرمایه‎گذارها توسط شخصیت‌های معروف استان و شهرستان و توجه به کسب کار سابق ساکنان محلی و همراستا کردن کسب و کار ساکنان بومی‌ و سرمایه‎گذاری و همیار و مشارکت دادن آن‌ها در سرمایه‌گذاری‌‌ها از دیگر راهکارها در این زمینه است.

مشکل عدم جذب سرمایه‌گذار در خدابنده

در این میان مرتضی محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موج‌رسا نیز اظهار کرد: در شهرستان خدابنده با مشکل عدم جذب سرمایه‌گذار در این شهرستان مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه مسئله عدم جذب سرمایه‌گذار در شهرستان خدابنده به طور کلی از سه قسمت علم و اطلاعات تخصصی سرمایه‌گذار، باور کارکنان و مسئولان ادارات به حل کردن مشکل و پیدا کردن راهکار برای آن و بحث اقتصادی تشکیل شده است.

کارشناس اقتصادی قیداری ادامه داد: خود علم و اطلاعات در این زمینه به دو قسمت تقسیم می‌شود یکی علم تخصصی به موضوعات که به‌ترین بازدهی را در منطقه نسبت به پتانسیل‌های موجود داشته باشد و دیگری علم و اطلاعاتی که نیاز هست از طرف ادارات مختلف در اختیار مردم و سرمایه‌گذار قرار داده شود

وی اضافه کرد: تخصص و علاقه در بین سرمایه‌گذاران خدابنده وجود ندارد و باید اطلاعات تخصصی بین جامعه مردم و سرمایه‌گذار وجود داشته باشد.

محمدی ادامه داد: اداره‌ای مثل اداره صنعت و معدن و تجارت و یا جهاد کشاورزی  و سایر ارگان‌های ذیربط باید نسبت به موضوعات اشتغال‌زایی و کسب و کارها اطلاع رسانی کافی را برای جامعه و عموم ملت انجام دهند.

کارشناس اقتصادی قیداری اضافه کرد: باور مسئولان و کارکنان ادارات نسبت به کارشناس بودن خودشان برای حل مشکل سرمایه‌گذار در شهرستان خدابنده حائز اهمیت است.

وی با اشاره به بحث اقتصادی در این زمینه عنوان کرد: نکته اول در این زمینه این است که درست تصمیم گرفته شود و فقط صرف اینکه پول یا تسهیلات بانکی در اختیار سرمایه‌گذار قرار دادن مهم نیست بلکه آشنا کردن او با عنوان‌های اقتصادی مهم‌تر از آن است و دوم اینکه در سرمایه‌گذاری‌های دولتی انجام شده باید دقت نظر شود.

محمدی تصریح کرد: سه عنوان مهمی که مطرح شد هر کدام را می‌توان به همه امور ارتباط داد و در این سه محور حرکت کردن جامعه باعث می‌شود کسب و کارهای مختلفی در شهرستان‌هایی مثل شهرستان خدابنده ایجاد شود و نیاز جامعه هم برآورد و اشتغال‌زایی هم رخ دهد و نمونه این موضوع در کشور چین جاری است.

کارشناس اقتصادی قیداری در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: امیدوارم روزی برسد که در تمامی زمینه‌ها برای سایر کشورها الگو باشیم.