نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
جلسه شورای زکات شهرستان خدابنده دردفتر امام جمعه شهرقیدار با حضور فتحی،فرماندار شهرستان خدابنده،حجت الاسلام بیگدلی،رییس اداره تبلیغات اسلامی شهر قیدار و رییس عقیدتی سیاسی شهر و دیگر مسئولان برگزار شد. به گزارش اشراق24،امروز جلسه شورای زکات شهرستان خدابنده در دفتر امام جمعه شهرقیدار با حضور فتحی،فرماندار شهرستان خدابنده،حجت الاسلام بیگدلی،رییس اداره تبلیغات اسلامی شهر […]
جلسه شورای زکات شهرستان خدابنده دردفتر امام جمعه شهرقیدار با حضور فتحی،فرماندار شهرستان خدابنده،حجت الاسلام بیگدلی،رییس اداره تبلیغات اسلامی شهر قیدار و رییس عقیدتی سیاسی شهر و دیگر مسئولان برگزار شد.
به گزارش اشراق24،امروز جلسه شورای زکات شهرستان خدابنده در دفتر امام جمعه شهرقیدار با حضور فتحی،فرماندار شهرستان خدابنده،حجت الاسلام بیگدلی،رییس اداره تبلیغات اسلامی شهر قیدار و رییس عقیدتی سیاسی شهر و دیگر مسئولان برگزار شد.
حجت الاسلام طالبی در این جلسه به ایراد سخن پرداخت و گفت: «زکات» در لغت، به دو معنا آمده است: یکى رشد و نموّ و دیگرى پاکى. کلمه «زکات» به سهمی اطلاق میشود که انسان مؤمن از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد، به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیرات و برکات را دارد، و موجب تزکیه و پاکى روح پرداخت کننده میشود.
وی افزود: زکات از دستورات اسلامی و یکی از فروع دین است و در مورد چیزهایی وضع شده که انسان آنها را با کمک طبیعت به وجود میآورد، آن هم طبیعت سهل و ساده؛ یعنی انسان به نسبت، کار کمی انجام داده و طبیعت کار بیشتر را انجام میدهد و محصول را مفت و رایگان در اختیار انسان میگذارد. وی افزود: معناى زکات به کار رفته در آیات کریمه قرآن گسترده است، در حالىکه معناى خمس یک چیز بیشتر نیست. آیاتی که درباره زکات در قرآن کریم آمده است؛ همه مربوط به زکات واجب اصطلاحی فقهی نیست؛ بلکه زکات با معانی متفاوت و همراه با عناوین مختلف ذکر شده است؛ مانند زکات واجب، زکات به معنای انفاق و صدقه مستحبی، زکات به معناى پاکى،اگرچه اکثر آیات مربوط به زکات در مورد زکات مال – اعم از واجب یا مستحب- است.
امام جمعه قیدار با بیان اینکه همچنین باید در نظر داشت که در صدر اسلام «زکات» در معناى لغوى (انفاق مال) به کار میرفته، نه در خصوص زکات واجب ادامه داد: اما باید دانست که هرکدام از ایندو منبع اقتصادی و عبادی جامعه اسلامی، جایگاه ویژه خود را دارند و بر اساس مصلحتها و منفعتهایی در مواردی واجب و در مواردی مستحب قرار داده شدهاند.
طالبی به آثار زکات نیز اشاره کرد و گفت: زکات دارای آثار زیادی است؛ مانند این که امام علی(ع) به نقل از پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «زکات، پُل اسلام است هر کس آنرا بپردازد از پُل عبور کرده و هر کس آنرا نپردازد در زیر آن پُل زندانى میشود، و زکات خشم پروردگار را فرو مینشاند».
Δ