نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
ترس و طمع دو واژه ی کافی برای سخن از گفتن از نگاه عربستان به ایران است، نه در سیاست خارجی بلکه در تمام شؤونات داخلی و خارجی ایران، مقامات عربستان خود را ملزم به دخالت و حرکتی در راستای منزوی کردن ایران میبینند. به گزارش اشراق آنلاین به نقل ازفارس،اسنادی که ارتش سایبری یمن […]
ترس و طمع دو واژه ی کافی برای سخن از گفتن از نگاه عربستان به ایران است، نه در سیاست خارجی بلکه در تمام شؤونات داخلی و خارجی ایران، مقامات عربستان خود را ملزم به دخالت و حرکتی در راستای منزوی کردن ایران میبینند.
به گزارش اشراق آنلاین به نقل ازفارس،اسنادی که ارتش سایبری یمن 22 می (1 خرداد) در اختیار خبرگزاری فارس و سپس بخشی از آن را در اختیار سایت ویکیلیکس قرار داده است، شامل پیامها، نامهها و گزارشهای محرمانه سفارتخانههای عربستان سعودی در سرتاسر دنیا، وزارت خارجه، کشور و اطلاعات این کشور است.
بخشی از این اسناد که به ایران نیز ارتباط پیدا میکند، نشان از حجم وسیعی از تحرکات عربستان برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران در سراسر دنیا دارد نه فقط در منطقه؛ چه دخالت در امور خارجی و توطئه برای کاهش نفوذ ایران و چه تلاش برای بر هم زدن امنیت داخلی ایران؛ این سندها به خودیخود گواهی این است که مقامات سعودی تمام راههای ممکن را برای ضربه زدن به ایران طی میکنند.
سعودیها تلاش میکنند از تمام تحرکات ایران در 4 گوشه زمین مطلع شوند؛ هر گونه فعالیت دیپلماتیک، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایران در کشورها را سفارتخانههای عربستان در صورت اطلاع، به ریاض گزارش میدهند و در کنار آن پیشنهادهایی برای چگونگی مقابله با ایران ارائه میدهند.
تلاش برای جلوگیری از نفوذ ایران در یمن، مصر، آرژانتین تایلند، جیبوتی، تا پاکستان و مالزی و مکزیک و سپس تا میانمار و تاتارستان بورکینافاسو و … نشان از سطح وسیع هجمه عربستان برای ضربه زدن به ایران در هر نقطهای از جهان دارد.
عنصر مذهب بهانه اصلی و بخش بزرگی از نگرانیهای عربستان در قبال ایران است و هر نقطهای که ایران بخواهد اندک فعالیت فرهنگی داشته باشد، سعودیها خود را ملزم به دخالت و کارشکنی میدانند.
در ادامه مشاهده خواهیم کرد که حتی همکاری علمی و هنری بین دو دانشکده هنر ایران و تایلند نیز از چشم مقامات سعودی دور نمانده است.
آرژانتین: طبق این سند، سفارت عربستان در «بوینس آیرس» در نامهای به «ملک عبدالله» پادشاه وقت عربستان و رونوشتی از آن به ولیعهد (وقت)، وزیر دفاع و رئیس سازمان اطلاعات وقت سعودی، از گشایش روابط ایران و آرژانتین به مقامات ریاض خبر میدهد.
در این نامه آمده است که دو کشور از سال 1994م و انفجار در مرکز فرهنگی یهودی روابط تیرهای با یکدیگر دارند و حال نشانههایی از نزدیکی دو کشور و حل و فصل این پرونده به چشم میخورد.
در این نامه به وساطت بشار اسد رئیسجمهور سوریه در سال 2011 برای حل موضوع پرونده آمیا و سپس برقراری رابطه تجاری بین ایران و آرژانتین اشاره شده است.
همکاری علمی و هنری ایران و تایلند
تایلند: در این نامه برگزاری یک کنگره علمی با موضوع سیاست، فرهنگ و علم در ایران و دعوت از متخصصان ایرانی به اطلاع مقامات سعودی رسیده است.
همکاری دانشکده هنر تایلند جهت پخش فیلمهای سینمایی ایرانی در هفته مسابقات فیلم و دعوت از کارگردانان و تهیه کنندگان ایرانی؛ تشکیل میزگرد «شیخ احمد قمی» در بخش علوم تاریخی در دانشکده زبان شناسی؛ برنامه سالانه به مناسبت برقراری روابط دیپلماتیک ایران و تایلند؛ تلاش برای چاپ کتاب تاریخ ایران قبل و بعد از اسلام.
دعوت از اساتید ایرانی برای انجام گفتو گوهای فرهنگی و در ادامه تمام همکاریهای علمی بین ایران و تایلند نیز رصد شده و به اطلاع مقامات سعودی رسیده است.
جیبوتی: در این سند که نامه سفارت عربستان در جیبوتی به مقامات عربستان است، به تلاشهای ایران برای نفوذ در جیبوتی و سرمایه گذاری در این کشور اشاره میشود. طبق این نامه، دولت جیبوتی قصد برقراری روابط استراتژیک با ایران را ندارد بلکه صرفا میخواهد از امکانات ایران استفاده کرده و در مقابل چیزی ندهد.
در این نامه به مقامات سعودی پیشنهاد شده تا هر چه سریعتر نسبت به سرمایه گذاری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در جیبوتی اقدام کند تا از نفوذ بیشتر ایران جلوگیری شود.
پاکستان: در نامه سفارت عربستان به رئیس دیوان پادشاهی وقت عربستان و منشی ویژه ملک عبدالله از فعالیت شیعیان با محوریت ایران در پاکستان ابراز نگرانی شده است. در این نامه به تشکیل مؤسسه فلسطین ( با حمایت ایران) در اسلام آباد اشاره شده و از مدیران این مؤسسه و برنامههای آن که دعوت به سوی جبهه مقاومت و اعلام بیزاری از عربستان، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و ترکیه است، توضیحاتی داده است.
تأکید ریاض بر دوری حجاج مالزیایی از ایرانیها در حج
مالزی:
طبق این سند، سفارت عربستان در مالزی در نامهای به وزارت خارجه عربستان، از گسترش نفوذ ایران در مالزی ابراز نگرانی کرده و پیشنهاد داده تا مقامات ریاض اقداماتی را در این راستا انجام دهند.
در این نامه آمده است که وزیر امور اسلامی مالزی در دیدار با نمایندگان وزارت حج عربستان در مورد تمامی موضوعات منطقه گفتوگو شد و وزیر امور اسلامی مالزی با بیان اینکه نسبت به نفوذ ایران آگاهی داریم گفت: دولت مالزی اعزام دانشجو به ایران را متوقف کرده و به جای تهران آنها را به دانشگاه الازهر مصر اعزام کرده است.
طبق این نامه، دولت مالزی حساسیت بالایی به فعالیت ایران در کشورشان دارند و به حجاج مالزیایی گفته شده تا در مراسم حج نزدیک محل سکونت ایرانیها نشوند.
نگرانی از ساخت مسجد توسط ایران در مکزیک
نامه سفارت عربستان در مکزیکوسیتی به دبیرکل شورای عالی امور اسلامی عربستان و ابراز نگرانی از فعالیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مکزیک
در این نامه آمده است که ایران سعی دارد با کشورهای آمریکای جنوبی رابطه برقرار کند و در آخر پیشنهاد شده است که عربستان هر چه سریعتر یک مرکز اسلامی و مسجد در پایتخت مکزیک برای اقلیت مسلمان احداث کند و ترس از این میرود که ایران زودتر اقدام به ساخت مسجد و مرکز اسلامی بکند.
ساخت مسجد «خادم الحرمین الشریفین» با هدف مقابله با تشیع در میانمار
میانمار
طبق این نامه، چندین تن از علما و مفتیهای اهل سنت میانمار در مراجعه به سفارت عربستان از سفیر خواسته اند تا در شرایط حال حاضر که جهل و بیسوادی در میان مردم موج میزند و امکان متمایل شدن مردم به سوی هر دین و مذهبی میرود و با توجه به نگرانی در مورد فعالیتهای ایران در این کشور و افزایش تعداد افرادی که به مذهب تشیع میگروند؛ نیاز است تا علاوه بر ایجاد مرکز آموزش زبان عربی، مسجد بزرگی نیز با نام «خادم الحرمین الشریفین» ایجاد شود.
بورکینافاسو
در جریان سفر دکتر علی اکبر صالحی وزیر خارجه وقت ایران به بورکینافاسو، در 9 ژانویه 2013 سفارت عربستان در «اوآگادوگو» در نامه ای به وزارت خارجه عربستان رابطه بین ایران و عربستان را به رو جلو توصیف میکند و از ساخت مسجد و آموزشگاه در بوریکنافاسو توسط ایران خبر میدهد.
استقبال ریاض و شاه عربستان از نشر تفکرات تکفیری علیه ایران
در جریان مصاحبه یک مفتی وهابی با مجله الاهرام مصر و حملات بی سابقه به ایران و کافر خواندن ایرانیان، سفارت عربستان در مصر این واقعه را گزارش و مفاد این مصاحبه را به سعود الفیصل ارسال میکند و وی نیز رو نوشتی از آن را به «ملک عبدالله» پادشاه وقت عربستان ارسال میکند.
دکتر عبدالله النفیسی مفتی کویتی در مصاحبه با مجله الاهرام مصر، ایران را خطرناکتر از اسرائیل دانسته و ایرانیان را نه مسلمان بلکه «صفویهای فارس» توصیف میکند که قصد دارند مکه و مدینه را اشغال کنند. این مصاحبه مورد توجه مقامات ریاض قرار گرفته است.
یــــمن
در نامه سفارت عربستان در صنعاء به وزیر خارجه سعودی، لزوم ارتباط با تشکیلات و احرزاب مدنی و حمایت از آنها برای مقابله با گسترش و نفوذ ایران آمده است.
در این راستا، تأسیس رسانههای جدید و تقویت رسانههای همسو جزء اولویتها دانسته شده است.
Δ