نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
25 آذر ماه به عنوان روز پژوهش نامگذاری شده است که ضروری است با توجه به شعار هفته پژوهش به کاربردی شدن پژوهشها در کشور توجه ویژه شود. هفته پژوهش فرصت مغتنمی برای معرفی پژوهشها و پژوهشگران فرهیخته به جامعه است و در طول سال پژوهشهای مختلفی توسط دستاندرکاران به ویژه دانشگاهیان در کشور انجام […]
25 آذر ماه به عنوان روز پژوهش نامگذاری شده است که ضروری است با توجه به شعار هفته پژوهش به کاربردی شدن پژوهشها در کشور توجه ویژه شود.
هفته پژوهش فرصت مغتنمی برای معرفی پژوهشها و پژوهشگران فرهیخته به جامعه است و در طول سال پژوهشهای مختلفی توسط دستاندرکاران به ویژه دانشگاهیان در کشور انجام میشود.
برگزاری هفته پژوهش و فناوری فرصت مناسبی است تا آنچه که در دانشگاهها، مراکز پژوهشی، پارکهای علمی و فناوری و مراکز رشد وجود دارد به مردم معرفی شود.
در سالهای گذشته در حوزه پژوهشهای کاربردی، اقدامات مطلوبی انجام شده است و باید پژوهشها به صورت کاربردی و برای نیاز صنعت فراهم شود.
تعامل میان دانشگاه و صنایع و واحدهای تولیدی ضرورت داردو این تعامل به نفع هر دو نهاد استواساتید و دانشجویان پژوهشگر میتوانند پروژههای علمی خود را در قالب شرکتهای دانش بنیان تجاری سازی کنند.
اگر چه با تحولات زندگی بشر بین پیشرفت بخش تحقیق و شتاب توسعه فراگیر و پایدار در هر کشور ارتباط مستقیم برقرار شده است اما عدم توجه به این موضوع موجب عقب ماندگی کشورهای مختلف در راه توسعه شده است، دانشگاهها برای ارتباط مطلوب با صنعت نیازمند ارائه پژوهشهای کاربردی هستند که در چند سال اخیر این روند به صورت نسبی تغییراتی را در کشور به وجود آورده است.
به نظر میرسد برای مقابله با مشکلات اقتصادی از جمله تورم، بیکاری، ترکیب جمعیتی جوان، وابستگی به درآمد نفت نیازمند پیدا کردن راههای درست و منطقی هستیم که پژوهشگران مختلف میتوانند در این زمینه کشور را یاری کنند.
نقش پژوهش در توسعه پایدار انکارناپذیر است چرا که پژوهش به عنوان نیروی محرک توسعه محسوب میشود و برای پیشرفت در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بدون توجه به امر پژوهش بازهم به بیراهه خواهیم رفت، توجه به پژوهشهای بنیادی در مسائل مختلف جامعه نیازمند تربیت پژوهشگرانی از نوع دانشگاهی است که ارتباط خود را با سایر بخشهای جامعه هماهنگ کرده و راهکارهای عملی برای برون رفت از مشکلات ارائه کنند.
برای جلوگیری از هدر رفت هزینههای آموزش عالی در کشور باید به مسائل پژوهشی جامعه اهمیت ویژهای داده شود.
عدم اختصاص منابع مالی کافی به پژوهش موجب میشود تا این نوع پژوهشها کاربردی نباشدو اگر چه منابع مالی تنها مشکل پژوهش کشور نیست،رفع مشکلات پیش روی پژوهشها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
باید مشکلات صنایع از طریق پژوهشهای کاربردی انجام شودوعدم توجه به روشمندی پژوهشها موجب میشود تا پژوهش کاربردی نباشدوالبته پژوهشهابایدخلاقانه شود.
هفته پژوهش میتواند فرصتی مناسب برای دقیق شدن در مراکز علمی و پژوهشی باشد، لذاباید به پژوهشهای کاربردی بهای بیشتری داده شود.
Δ