وجود کشاورزان و بهره برداران غیربومی،مهمترین مشکل مردم خدابنده/اختصاص آب از سد گلابر،مشکل کم آبی خدابنده را حل می کند

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین معضل و مشکل این شهرستان وجود کشاورزان و بهره برداران غیربومی است که با کمترین مبلغ و غارت منابع آبی بیشترین سود را از کشت زمین های منطقه به جیب می زنند. به گزارش اشراق۲۴،جلسه طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی با حضور […]

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین معضل و مشکل این شهرستان وجود کشاورزان و بهره برداران غیربومی است که با کمترین مبلغ و غارت منابع آبی بیشترین سود را از کشت زمین های منطقه به جیب می زنند.img_20161112_104818img_20161112_104852

به گزارش اشراق۲۴،جلسه طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی با حضور نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی ،فرماندار شهرستان خدابنده ،بخشدار شهر سجاس،رییس شورای اسلامی این شهر،شهردار و دیگر مسئولان در بخشداری سجاسرود برگزار شد.

در ابتدای این نشست احمد بیگدلی نماینده مردم شهرستان خدابنده در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به معضل و بحران آب در این شهرستان مردم منطقه باید به دور از هر گونه ساده انگاری، رویکردی یکسان در خصوص مصرف بهینه آب داشته باشند.

وی اظهار داشت: اگر مردم این شهرستان به ویژه بخش سجاس رود بحران آب را جدی بگیرند و مصرف آب را مدیریت کنند بدون شک آینده ای روشن برای منطقه خواهیم داشت .

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مهمترین معضل و مشکل این شهرستان وجود کشاورزان و بهره برداران غیربومی است که با کمترین مبلغ و غارت منابع آبی بیشترین سود را از کشت زمین های منطقه به جیب می زنند.

وی خواستار همکاری و هم افزایی مسئولان این شهرستان با استفاده از رسانه ها به منظور فرهنگ سازی و آگاهی بخشی همگانی در خصوص رفع معضل کم آبی شد و  از کشاورزان و بهره برداران خواست از حفر چاههای غیرمجاز خودداری کنند و در اجرای طرح تعادل بخشی با امور آب شهرستان خدابنده همکاری کنندتا با بحران آب مواجه نشوند.

باب اله فتحی فرماندار خدابنده نیز در این نشست با جدی و بحرانی توصیف کردن کمبود آب در این شهرستان به ویژه بخش سجاس رود گفت: اگر امروز به فکر جلوگیری از استفاده های غیرقانونی و غیرمجاز از منابع آب زیر زمینی موجود نباشیم در آینده باید شاهد بروز فاجعه بسیار بزرگی در بخش منابع آب این شهرستان باشیم.

وی افزود: اگر این اتفاق رخ دهد به یقین نسل های آینده، ما را به شدت سرزنش می کنند و از گذشتگان خود خاطره های تلخ و ناگوار در ذهن خواهند داشت.

فرماندار خدابنده اظهار کرد: سازمان های مردم نهاد (سمن ها) به عنوان بازوان قوی دولت در حوزه ترویج فرهنگ مصرف و استفاده درست از منابع آب این شهرستان نقش و کارکرد مهمی ایفا کرده اند که بسیار ستودنی است.

*اختصاص آب از سد گلابر،مشکل کم آبی خدابنده را حل می کند

عبداله غلامعلی خمسه  نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: کمبود آب آشامیدنی یکی از مهمترین دغدغه ها و مشکلات اهالی این منطقه است که انتظار می رود مسئولان شرکت آب منطقه ای زنجان با اختصاص آب از سد گلابر این مساله را رفع کنند.

وی خواستار توجه جدی کشاورزان و بهره برداران این بخش به هشدارهای بحران کمبود آب شد و گفت: همه باید به گونه‌ای عمل و مدیریت کنند که از منابع آبی موجود به بهترین شکل ممکن استفاده شود.

بخشدار سجاسرود با ارائه گزارشی از جایگاه و وضعیت کشاورزی، صنعتی و جغرافیایی سجاس رود افزود: این بخش در مجموع ۷۱ هزار هکتار زمین زیر کشت دارد که یک هزار و ۶۵۰ هکتار آن را انواع باغ از جمله سیب و گردو و تاکستان تشکیل می دهد.

منیره امینی یکتا مدیرعامل سمن همراهان سبزاندیشان زنجان به مسئولین،کشاورزان وبهره برداران درخصوص بحران کم آبی درمنطقه اشاره و براصلاح قانون توزیع عادلانه آب ، به لحاظ شکننده بودن قانون وجایگزینی کشاورزی به سوی صنعت سبز تاکید کرد و کشاورزان را از کاشت و برداشت محصولات جالیزی و پرآب برحذر داشت.

نمایندگان سازمان های مردم نهاد نیز در پایان این نشست که دیگر حاضران آن، رئیس شورای اسلامی و شهردار سجاس رود بودند، با تبیین چالش‌ها و موانع پیش روی منابع آب شهرستان خدابنده از مسئولان درخواست کردند به صورت فوریتی و ضربتی راهکارهای هدفمند و لازم را برای رفع بحران کم آبی این منطقه ارائه کنند.