منسوخ شدن رشته‎های صنایع دستی در خدابنده/دریافت نشان ملی مرغوبیت و کیفیت توسط بانوی قیداری

 رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خدابنده با بیان اینکه برخی از رشته‎های صنایع دستی منسوخ یا در حال فراموش شدن هستند گفت: یکی از هنرمندان رشته پلاس بافی این شهرستان سال گذشته موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت و کیفیت از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شد که در […]

img_0995 رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خدابنده با بیان اینکه برخی از رشته‎های صنایع دستی منسوخ یا در حال فراموش شدن هستند گفت: یکی از هنرمندان رشته پلاس بافی این شهرستان سال گذشته موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت و کیفیت از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شد که در حال حاضر در راستای احیاء این رشته، کارگاهی را راه ‏اندازی می‏ کند.

به گزارش اشراق۲۴،علی نقدی،رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خدابنده، اظهار کرد: دوره‎های آموزشی رشته‎های مختلف صنایع دستی از ابتدای فصل تابستان در شهرستان خدابنده آغاز شده است.

وی با تاکید بر اینکه دوره‎های آموزشی رشته‎های مختلف صنایع دستی در طول سال در سطح شهرستان خدابنده برپا می‎شود، تصریح کرد: در حال حاضر نیز کلاس‎های مورد نظر برای آموزش برخی از رشته‎ها دایر است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خدابنده با بیان اینکه آموزش طراحی، گلیم بافی، چرم دوزی و … از جمله دوره‎های آموزشی برگزار شده در شهرستان خدابنده است، اضافه کرد: کلاس‎های برگزار شده توسط اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به صورت رایگان بوده است.

وی به برگزاری دوره‌های آموزشی صنایع دستی توسط خانه هنر شهرستان خدابنده نیز اشاره کرد و یادآور شد: این دوره‎ها به صورت هزینه‏ای دایر می‎شوند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خدابنده با بیان اینکه برخی از رشته‎های صنایع دستی منسوخ یا در حال فراموش شدن هستند گفت: یکی از هنرمندان رشته پلاس بافی این شهرستان سال گذشته موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت و کیفیت از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور شد که در حال حاضر در راستای احیاء این رشته، کارگاهی را راه ‏اندازی می‏ کند.

نقدی ادامه داد: در حال حاضر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خدابنده به منظور برپایی کلاس‎های آموزش صنایع دستی برای ترم پاییز برنامه‎ریزی‎های مورد نیاز را انجام می‎دهد.

*پرداخت تسهیلات بانکی به هنرمندان صنایع دستی خدابنده

وی در ادامه با اشاره به پرداخت تسهیلات بانکی به صنعتگران و هنرمندان متقاضی در شهرستان خدابنده، ابراز کرد: این تسهیلات به افراد معرفی شده توسط صندوق کارآفرینی امید شهرستان اعطا شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خدابنده متذکر شد: تعداد زیادی از هنرمندان و صنعتگران شهرستان با دریافت این تسهیلات موفق به افتتاح کارگاه تولیدی خود در رشته‎هایی چون چرم‎دوزی، کیف و کفش چرم و … شده‎اند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعدادی از هنرمندان و صنعتگران فعال صنایع دستی شهرستان خدابنده که متقاضی دریافت تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید بودند به این صندوق معرفی شده‎اند و امیدوار هستیم موفق به دریافت تسهیلات مورد نیاز خود شوند.

*حمایت از صنایع دستی ،گامی موثر در تحقق شعار سال

وی افزود: با وجود اینکه شهرستان خدابنده سابقه دیرینه ای در گلیم و فرش و جاجیم بافی دارد و هنوز در روستاهای این شهرستان این کار انجام می شود ولی متاسفانه سود آن به جیب زنان روستائی نمی رود بلکه دست رنج آنها نصیب دلان و واسطه گرهایی که تاجر فرش هستند و اکثر از قم برای خرید این محصول به این خطه می آیند می شود.

نقدی ادامه داد: شهرستان خدابنده دارای تعداد زیادی روستا است و اکثر روستاها هم دور افتاده و فاصله آنها تا شهر زیاد است و مشاغل خانگی در آنجا بیشتر از مشاغل شهری کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه بافت شهرستان خدابنده روستایی است افزود: خانم های روستاهای خدابنده ترجیح می دهند تا از طریق صنایع دستی،لبنی،دامی و کشاورزی امرار معاش کنند و به حق آنها با این کار در تحقق اقتصاد مقومتی سهیم هستند چرا که اقتصاد بومی دارند.

نقدی خاطرنشان کرد: گلیم،نقاشی روی سفال و شیشه،قلم زنی،قلاب بافی،کیف دوزی،چرم دوزی و معرق کاری از جمله صنایع دستی شهرستان خدابنده است که عمده مشکل آنها بازاریابی است و کسانی که در زمینه صنایع دستی فعالیت می کنند قدرت تاسیس کارگاه را ندارند و به دلیل فروش پایین مجبورند تولیدات خود را به قیمتی پایین به دلالان و واسطه گرها بفروشند که این امر به آنها ضربه می زند.