نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نماز جمعه این هفته شهرقیداربه امامت حجت الاسلام طالبی اقامه شد.اشراق آنلاین:متن کامل خطبه های نماز جمعه این هفته شهرقیدار(9اسفند) همه نماز گزاران عزیز و خودم را به تقوای الهی دعوت می کنم باور به حسابرسی و روز رستاخیز و یاد مرگ عامل بسیار مهم در تقویت تقوای الهی است. در رابطه با عواملی که […]
نماز جمعه این هفته شهرقیداربه امامت حجت الاسلام طالبی اقامه شد.اشراق آنلاین:متن کامل خطبه های نماز جمعه این هفته شهرقیدار(9اسفند)
همه نماز گزاران عزیز و خودم را به تقوای الهی دعوت می کنم باور به حسابرسی و روز رستاخیز و یاد مرگ عامل بسیار مهم در تقویت تقوای الهی است.
در رابطه با عواملی که باعث غفلت انسان می شود سخن گفته شد ممکن است بعضی سئوال کنند اگر گرفتار غفلت شویم چی می شود و چه آثاری غفلت در زندگی دنیوی و اخروی ما دارد. از تعبیری که مولا امیر المومنین علیه السلام در رابطه با غفلت داشتند که فرمودند غفلت پر ضررترین دشمن انسان است روشن می شود که آثار غفلت در دنیا و خصوصا در آخرت زیانبار است ابتدا به بررسی آثار غفلت در دنیا می پردازیم.
الف. در دنیا
1-زندگى سخت و مشقتبار
خدواند متعال در قرآن کریم یکی از آثار مهم غفلت در دنیا را تنگی زندگی معرفی می فرماید: «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکاً.» (طه: 124)
و هر کس از یاد من روى گردان شود زندگى تنگ و سختى خواهد داشت.
و اگر فرمود: كسى كه از ذكر من اعراض كند” معيشتى ضنك” يعنى تنگ دارد، براى اين است كه كسى كه خدا را فراموش كند،چیزی غير از دنيا برایش نمىماند كه وى به آن دل ببندد، فقط به دنیا دل می بندد و به اصلاح آن می پردازد، و اين معيشت، او را آرام نمىكند، چه كم باشد و چه زياد، براى اينكه هر چه به دست می آورد به آن قانع نبوده و به آن راضى نمىشود، و دائما در فکر اضافه کردن است، مانند کسی که بیماری تشنگی گرفته هر چقدر آب می خورد سیراب نمی شود، پس چنين كسى دائما در فقر و تنگى بسر مىبرد، از طرف دیگر از غم و اندوه و اضطراب و ترسى كه به خاطر عدم اطمينان به آينده و ترس از نابود شدن امكانات موجود، نزول آفات و روى آوردن ناملايمات و فرا رسيدن مرگ و بيمارى دارد، همیشه در تنگی و عذاب است ، پس او همواره در ميان آرزوهاى بر آورده نشده، و ترس از فراق آنچه بر آورده شده به سر مىبرد.
گاهی به خاطر داشتن بخل و حرص زندگى را بر او تنگ مى شود نه تنها ميل ندارد در خانهاش باز باشد و ديگران از زندگى او استفاده كنند، بلكه نمىخواهد خود و خانواده اش از آن بهره مند شود، به فرموده حضرت على علیه السلام «همچون فقيران زندگى مىكند و همانند اغنياء و ثروتمندان حساب پس مىدهد»
در حالى كه اگر به ياد خدا بود و او را فراموش نمىكرد، يقين مىكرد كه دنيا دار مجاز است و حيات و زندگى دنيا در مقابل آخرت پشيزى بيش نيست، دلش به آنچه خدا تقديرش كرده قانع مىشد، و معيشتش هر چه باشد برايش فراخ گشته، ديگر روى تنگى و ضنك را نمىدید اگر خدا در زندگى انسان نقش داشته باشد و همواره ذکر و یاد او درقلبش جارى باشد، چنین فردى حتى در بدترین و سختترین شرایط، احساسسختى و تنگى نخواهد کرد.
چه زیبا امام حسین(ع) در دعاى عرفه مىفرماید: «ماذا وجد من فقدک و ما الذى فقد من وجدک» چه یافت آن کس که تو را گم کرد؟ و چه گم کرد آن که تو را یافت؟
جالب اينكه در روايات اسلامى آمده از امام صادق ع پرسيدند منظور از آيه «مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي …» چيست؟ فرمود: اعراض از ولايت امير مؤمنان ع است(نورالثقلین/ج3/405) آن كس كه الگوى خود را از زندگى على ع كه تمام دنيا در نظرش از يك برگ درخت كم ارزشتر بود زندگى وسيعى خواهد داشت، اما آنها كه اين الگوها را فراموش كنند در گرفتار معيشت ضنك هستند
خطبه دوم
9 اسفند روز ملى حمايت از حقوق مصرفكنندگان
اقتصاد مقاومتی ماهیتاً اقتصادی مردمی است لذا نقش مردم در آن پررنگ است ضرورت دارد که مردم وارد این عرصه شوند تا از ورود رانتخوارها به اقتصاد جلوگیری کنند. اگر ما فضا را برای حضور جوانان مؤمن و خلاّق ایران اسلامی در عرصهی اقتصادی فراهم کنیم، قطعاً تحولات مثبتی را در این عرصه شاهد خواهیم بود. اگر بخواهیم مصرف کنندگان به کالاهای داخلی روی اورند و از خرید کالاهای تولید داخل استقبال کنند باید تولید کنندگان داخلی تلاش کنند با کیفیت بخشی به کالاهای خود حقوق مصرف کنند گان را محترم بشمارند در سایه محترم شمردن حقوق مصرف کنندگان و استقبال مصرف کنندگان از کالای تولید داخل اقتصاد مقاومتی تحقق پیدا می کند.
اسفند سالروز تاسیس کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) (در سال 1357) آغاز هفته احسان و نیکوکاری(14 تا 20 اسفند)
یکی از بزرگترین تعالیم دین مبین اسلام احسان و نیکو کاری و دستگیری از نیاز مندان است و این توفیق بزرگی است که تنها نصیب بندگان خوب و برگزیده خدا می شود.
یکی از برکات و دست آورد های انقلاب اسلامی که با هدف مقدس خدمت به محرومان به دستور حضرت امام تشکیل شد کمیته امداد است که دو ویژگی عمده داردیکی آن که منتسب به حضرت امام است و این افتخار بزرگی است که مردم این نهاد را با نام امام می شناسند دیگر آنکه برنامه و هدف کمیته امداد خدمت به محرومان است
از دیدگاه اسلام احسان در جامعه به دو دلیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است یکی به دلیل اینکه زمینه های نابودی جامعه را از بین می برد و دیگر اینکه بستری مناسب برای حیات جامعه فراهم می کند و دل ها را به هم نزدیک می کند و باران رحمت الهی را بر جامعه سرازیر می سازد.
همه ساله در اسفند ماه و در آستانه عید نوروز و بهار طبیعت مردم مهربان و نیکوکار کشور مان در همایش عظیمی که تبلور نوع دوستی ، نیکوکاری و مهر ورزی آنان است دست های پر مهر و محبت و عاطف خویش را بر سر خانواده های نیازمند و کودکان می کشند.
خداوند متعال می فرماید:« وَ فِي السَّماءِ رِزْقُكُمْ وَ ما تُوعَدُونَ» (ذاریات/22) رزق و روزی شما در آسمان است وقتی روزی در آسمان است آیا دست ما از کوتاه است ؟ چگونه ما می توانیم به آن دست پیدا کنیم پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله یک نردبان معرفی می کند می فرماید:«اسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَة»(بحار/ج73/ص 318) با صدقه درخواست نزول رزق کنید. و نیز حضرت امیر المومنین علیه السلام می فرمایند:« مواساة الأخ في اللَّه عزّ و جلّ تزيد في الرّزق.» برای خدا مواسات و یاری رساند به برادر دینی در راه خدا باعث افزایش روزی می شود.
3- 15 اسفند روز درختکاری(آغاز هفته منابع طبیعی)
قرن ها پیش از آنکه دانشمندان غربی به ارائه نظرهای زیست محیطی بپردازند اسلام به مسئله محیط زیست و رابطه انسان و موجودات زنده با آن توجه ویژه داشته است. نکته ای که در سوره حجر آیه 19 است موزون و متعادل آفریدن طبیعت و هستی است. «وَ الْأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَ أَلْقَيْنَا فِيهَا رَوَاسىَِ وَ أَنبَتْنَا فِيهَا مِن كلُِّ شىَْءٍ مَّوْزُونٍ(19) وَ جَعَلْنَا لَكمُْ فِيهَا مَعَيِشَ وَ مَن لَّسْتُمْ لَهُ بِرَازِقِينَ(20) وَ إِن مِّن شىَْءٍ إِلَّا عِندَنَا خَزَائنُهُ وَ مَا نُنزَِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَّعْلُومٍ»(21) زمين را گسترش دادهايم و در آن كوههاى ثابت افكندهايم و در آن از هر چيز سنجيده رويانيدهايم در زمين براى شما وسائل زندگى به وجود آوردهايم و براى آنها كه رازق آنها نيستيد)نيز وسائل آفريدهايم * هيچ چيزى نيست مگر آنكه انبارهاى آن نزد ما است و آن را جز به اندازه معين نازل نمىكنيم .
در این آیه خداوند تأکید نموده که از هر چیز موزون و متعادل آفریده است. بر این اساس انسان اگر انسان بصورت متعادل منابع را مدیریت نکند دچار خسران خواهد شد.
امروزه که انسان با مشکلات گوناگون زیست محیطی از قبیل آلودگی هوا ، آب و رودخانه ها، تخریب جنگل ها و انقراض گونه های جانوری روبروست که حاصل کاربرد فن آوری افسار گسیخته است اسلام راهکارهایی برای حل آن مشکلات ارائه می دهد از قبیل احیای زمین ،کاشت درختان و …
دین مقدس اسلام به کاشت درخت فراوان تشویق نموده است و خیلی از بزرگان دین به این امر اشتغال داشته اند در ختکاری از دیدگاه اسلام صدقه جاریه ای است که انسان همیشه از آن بهره مند می شود.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:«اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه ای را به زیر کشت برد و انسان ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند این کار صدقه ای از طرف آن شخص شمرده می شود».
و نیز آن حضرت فرمودند:«هر وقت عمر جهان به آخر رسيده، هرگاه قيامت بخواهد قيام كند و عالم بخواهد منقرض شود و در دست يكي از شما نهال درختي باشد چنانچه بقدر كاشتن آن فرصت باشد، بايد آن را بكارد و از فرصت باقيمانده استفاده نمايد»
Δ