ضعف انبارداری،عمده مشکل محصولات کشاورزی خدابنده/صادرات محصولات کشاورزی خدابنده به کشورهای خارجی

 مدیر جهادکشاورزی شهرستان خدابنده عمده مشکلات مربوط به محصولات کشاورزی را فاسد شدن آن عنوان کرد و افزود: به دلیل ضعف انبارداری و حساسیت برخی محصولات مثل سیب‌زمینی و صیفی‌جات و میوه‌ها علاوه بر اتخاذ تمهیدات برای ذخیره‌سازی مناسب، ارایه یک برنامه منسجم و هماهنگ شده را برای عرضه در بازار‌های داخلی و خارجی الزامی […]

images مدیر جهادکشاورزی شهرستان خدابنده عمده مشکلات مربوط به محصولات کشاورزی را فاسد شدن آن عنوان کرد و افزود: به دلیل ضعف انبارداری و حساسیت برخی محصولات مثل سیب‌زمینی و صیفی‌جات و میوه‌ها علاوه بر اتخاذ تمهیدات برای ذخیره‌سازی مناسب، ارایه یک برنامه منسجم و هماهنگ شده را برای عرضه در بازار‌های داخلی و خارجی الزامی به نظر می‌رسد.

علی عیوضی در گفت‌وگو با خبرنگار اشراق۲۴، اظهارکرد: اخذ کارت بازرگانی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت و مدیریت تنظیم بازار سازمان، جهت سهولت صدور محصولات به خارج از کشور بدون واسطه به نظر ضروری است.

وی افزود: عمده مشکلات مربوط به محصولات کشاورزی را فاسد شدن آن عنوان کرد و افزود: به دلیل ضعف انبارداری و حساسیت برخی محصولات مثل سیب‌زمینی و صیفی‌جات و میوه‌ها علاوه بر اتخاذ تمهیدات برای ذخیره‌سازی مناسب، ارایه یک برنامه منسجم و هماهنگ شده را برای عرضه در بازار‌های داخلی و خارجی الزامی به نظر می‌رسد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان خدابنده با تاکید بر اینکه در سال‌های گذشته در راستای حضور موثر کشاورزان فعال و بزرگ شهرستان خدابنده در بازارهای داخلی و خارجی به منظور ساماندهی و تنظیم بازار محصولات کشاورزی نشست‌های هم اندیشی برگزار شده است، اظهار کرد: در سال‌های گذشته جلسات متعددی در بین کشاورزان خصوصا کشاورزان عمده تولید کننده برگزار شده است تا به نوعی فرهنگ‌سازی‌های لازم در این بخش صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات مناسبی برای صادرات محصولات تولیدی توسط کشاورزان خدابنده برای ارسال محصولات به کشورهای همسایه صورت گرفته است تا بتوانیم این محصولات را به آنجا صادر کنیم.

آزمون خاک، وسیله‌ای در دست کشاورز و باغ‌دار برای کنترل بازده اقتصادی

این مسئول با بیان اینکه برای تولید محصول خوب باید به خاک توجه بیشتری شود گفت: آزمون منظم خاک به حفظ و نگهداری خاک حاصل‌خیز کمک شایانی می‌کند و این آزمایش کمبودهای احتمالی عناصر در خاک و میزان کمبود آن‌ها را نشان می‌دهد.

عیوضی با تأکید بر این‌که اگر نتایج آزمون خاک به درستی تفسیر شود، می‌تواند شرایط را برای انتخاب کشت مناسب و مصرف صحیح نهاده‌ها فراهم کند، اظهار کرد: به‌عبارت دیگر آزمون خاک، وسیله‌ای در دست کشاورز و باغ‌دار برای کنترل بازده اقتصادی مزرعه و یا باغ است و آزمون خاک به کشاورزان نشان می‌دهد که آیا نوع و مقدار صحیحی از کود را انتخاب کرده‌اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده خاطرنشان کرد: در قالب شرکت دانش‌بنیان پژوهشگران شهرستان خدابنده در ۳۰۰ هکتار از مزارع گندم شهرستان در نقاط مختلف آزمون خاک انجام شده و در محصول سیب‌زمینی نیز در سال زراعی جاری بیش از ۳۰ هکتار آزمون خاک انجام خواهد شد.
عیوضی، مدیریت علمی و فنی در بخش کشاورزی را یک ضرورت اساسی عنوان داشته و افزود: آزمون خاک یکی از ابزارهای کلیدی در مدیریت مزرعه و استفاده بهینه از نهاده‌های مصرفی و تولید با بهره‌وری اقتصادی است.
وی ادامه داد: آزمون خاک هم‌چنین ابزاری است کارآمد برای پی بردن به مقادیر اضافی عناصر، pH بالا یا پایین، میزان مواد آلی موجود در خاک که باید مورد توجه قرار گیرد.