سکوت رسانه های غربی در پوشش اخبار بزرگترین راهپمایی جهان خجالت آور است/به سر بردن مردم غرب در اسارت رسانه ای

کارشناس رسانه خدابنده ای با بیان اینکه سکوت رسانه های غربی در پوشش اخبار اربعین حسینی خجالت آور است گفت: چرا که غرب از بی اهمیت ترین مسائل جهان خبر تهیه میکند و در رسانه های همسوی خود منتشر می کنند ، اما از بزرگترین راهپمایی جهان براحتی عبور میکنند و آنرا پوشش نمی دهند. […]

کارشناس رسانه خدابنده ای با بیان اینکه سکوت رسانه های غربی در پوشش اخبار اربعین حسینی خجالت آور است گفت: چرا که غرب از بی اهمیت ترین مسائل جهان خبر تهیه میکند و در رسانه های همسوی خود منتشر می کنند ، اما از بزرگترین راهپمایی جهان براحتی عبور میکنند و آنرا پوشش نمی دهند.

علی بیگدلی کارشناس رسانه در گفت و گو با خبرنگار اشراق۲۴اظهار کرد: پیاده روی اربعین یکی از بزرگترین اجتماعات شیعیان و محبان اهل بیت (علیهم‌السلام) است که در سالهای اخیر با شوری بیشتر تبدیل به گردهمایی عظیمی از مسلمانان ـ از همه مذاهب گوناگون اسلامی و حتی غیر اسلامی ـ شده است.

وی افزود: همین موضوع ظرفیتی عظیم و بی نظیر به این واقعه و رخداد دینی داده است؛ ظرفیتی که همانند آن را در هیچ زمان و مکان دیگری نمی‌توان مشاهده کرد و با درک موقعیت‌ها می‌تواند بهره برداری عظیمی در بستر همین گردهمایی صورت پذیرد.

این کارشناس ادامه داد: در این بین هرکس به فراخور نقش و جایگاه خود، باید به درک بهتر و عمیق‌تر وظیفه‌اش در قبال این ظرفیت بی نظیر پرداخته و در مسیر تحقق مدینه فاضله جامعه شیعی قدم بردارد و یکی از نکاتی که باید در همین بین مورد توجه قرار بگیرد درک و شناخت وظیفه رسانه‌ها در قبال ظرفیت عظیم اربعین و نقش‌آفرینی در تحقق اهداف جامعه شیعی یا توجه به قدرت رسانه است.

وی با بیان اینکه سکوت رسانه های غربی در پوشش اخبار اربعین حسینی خجالت آور است گفت: چرا که غرب از بی اهمیت ترین مسائل جهان خبر تهیه میکند و در رسانه های همسوی خود منتشر می کنند ، اما از بزرگترین راهپمایی جهان براحتی عبور میکنند و آنرا پوشش نمی دهند.

وی گفت: مردم غرب در اسارت رسانه ای به سر میرند و ان شاءالله روزی بشود که از زیر سلطه غولهای رسانه ای آزاد شوند .

این کارشناس رسانه ادامه داد: مراسم عظیم اربعین حسینی در این سالها و درست در برهه‌هایی از زمان که قرائت‌های جعلی از دین مبین اسلام، بیش از پیش به اسلام هراسی و بعضاً شیعه هراسی در سطح جهان منجر شده است، یکی از بزنگاه‌های تاریخی عصر حاضر است.
وی افزود: از کنش فعال بیش از بیست میلیون انسان آزاده در مناسکی که حیات اجتماعی جامعه شیعی را از دیگر جوامع متمایز می‌سازد، ویژگی‌هایی به عموم مردم جهان منعکس می‌شود که با تصاویر بازنمایی شده از هر نوع اسلام انحرافی مورد حمایت دشمنان اسلام و انسان متفاوت است.
بیگدلی اضافه کرد: می‌توان مهم‌ترین ویژگی‌های این راهپیمایی عظیم را مواردی همچون: یکپارچگی در عین گستردگی، انسجام در عین ازدحام، رقابت در رفاقت و بخشندگی، مراقبت و حفاظت در عین از خودگذشتگی، صلابت و اقتدار در عین لطافت و عطوفت، تکریم میزبان و تعظیم میهمان و … دانست.
وی افزود: بررسی نقش رسانه‌ها در این رویداد رسانه‌ای که از تشکیل یک اجتماع بزرگ دینی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در قالب انبوه خلق یا هر نوع گردهمایی عظیم انسانی دیگر، راهبردی و اولویت‌دار است؛ چراکه رسانه‌ها یکی از عوامل اثرگذار در جریان سازی، ساماندهی و هدفمند سازی حرکت‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هستند.
بیگدلی ادامه داد: علی رغم اینکه مراسم بزرگ اربعین از هفت نوع ارزش خبری مشهور، حداقل سه نوع از آنها را داراست ولی عمده رسانه‌های حرفه‌ای جهان به نحو مطلوبی به آن نمی‌پردازند که این مسئله جای تأمل دارد و رسانه‌های مختلف در مواجهه با رویدادی که مطلوب و همسو با سیاست‌ها و خط مشی‌های رسانه‌هایشان نباشد یا محدودیت و ممنوعیتی از طرف نهادهای حاکمیتی‌شان داشته باشند، معمولاً سه نوع رویکرد دارند اول بایکوت خبری به معنای توجه نداشتن به رویداد و عدم پوشش رسانه‌ای. و دوم تقلیل و تخفیف خبر رویداد به گونه‌ای که از ویژگی‌های خاص آن رخداد، مانند بزرگی و اثرگذاری آن می‌کاهند، سپس آن را پوشش می‌دهند و سوم تحریف رویداد به معنای تغییر ویژگی‌های خاص آن واقعه است.
وی افزود: درباره مراسم اربعین، برخی رسانه‌ها راهبرد نخست را انتخاب کرده و طوری وانمود می‌کنند که گویا چنین اجتماع بزرگی در گوشه‌ای از دنیا که اتفاقاً زیر ذره بین رسانه‌های خبری جهان نیز می‌باشد، تشکیل نشده است.
بیگدلی ادامه داد: برخی دیگر از رسانه‌ها عظمت و بزرگی این اجتماع را نادیده می‌گیرند و با کمترین پوشش طوری وانمود می‌نمایند که گویا اتفاق مهمی رخ نداده است و دسته‌ای دیگر از رسانه‌ها با تحریف رویداد، تجمع زائران اربعین را نوعی زورآزمایی خیابانی و جاده‌ای و تلاش برای دامن زدن به جنگ مذهبی تفسیر می‌کنند.