درس پژوهی،سودمند ترین برنامه پرورش حرفه ای معلمان/ جستجوی ایده های خلاق و سازنده در درس پژوهی الویت دارد

عضو هیئت علمی سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش در گردهمایی موضوعی درس پژوهی در خدابنده گفت: درس پژوهی در واقع روش پژوهشی مشارکتی معلمان در کلاس درس است که از آن به عنوان سودمند ترین، کاربردی ترین و مؤثرترین برنامه پرورش حرفه ای معلمان یاد کرده اند. به گزارش اشراق۲۴،گردهمایی موضوعی […]

عضو هیئت علمی سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش در گردهمایی موضوعی درس پژوهی در خدابنده گفت: درس پژوهی در واقع روش پژوهشی مشارکتی معلمان در کلاس درس است که از آن به عنوان سودمند ترین، کاربردی ترین و مؤثرترین برنامه پرورش حرفه ای معلمان یاد کرده اند.

DSCN9763

به گزارش اشراق۲۴،گردهمایی موضوعی درس پژوهی مدیران ، عوامل اجرایی و دبیران مدارس دوره اول متوسطه با حضور دکتر ابوالفضل بختیاری عضوهیت علمی سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش وپرورش در سالن اجتماعات آموزش و پرورش شهرستان خدابنده برگزار شد.

معصوم اکرادلو معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش شهرستان خدابنده در ابتدای این گردهمایی آموزشی  در سخنانی گفت: اگر از کار اصلی ما که تسهیل فرایند یادگیری و تربیت دانش آموزان است غفلت کنیم و دچار و گرفتار حواشی و کارهای دسته دوم شویم، دیگران کار را از ما نمی‌پذیرند و این کارها ماندگاری ندارد.

وی افزود: بنا بر این کارگروه‌های آموزش باید صرفاً آموزشی و ارتقای سطح علمی معلمان و دانش آموزان باشد، از این رو معلمان درس‌پژوه باید ابتدا مسئله را به خوبی شناسایی کرده باشند و سپس طراحی و اجرای خوبی را برای پیدا کردن راه‌های دستیابی به پاسخ مسئله از طریق فرضیه سازی و تبیین آن انجام دهند.

بختیاری استاد مدعو دانشگاه تهران دراین گردهمایی پیامدهای درس پژوهی را تبیین کرد و اظهارداشت: توجه بیشتر به تفاوتهای فردی و یافتن شیوه های موثرتر برای شروع و پایان درس همراه با طراحی یادگیری  برای تعامل بیشتر دانش آموزان است.

 مدرس کشوری درس پژوهی افزود: جستجوی ایده های خلاق و سازنده ، ترویج ارزشیابی برای یادگیری و یادگیری برای ارزشیابی و اندیشیدن و اندیشیدن برای یادگیری در درس پژوهی الویت دارد.

 بختیاری به معایب تدریس حافظه محور اشاره  و بیان کرد: با نگاهی اجمالی به نحوه ی یاد دهی -یاد گیری در مدارس در می یابیم که گفتن ، شنیدن و حفظ کردن ، ارکان بیشتر فعالیتهای یاد دهی – یادگیری را تشکیل می دهند .

عضو هیئت علمی سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در رویکرد حافظه محوری،مطالب اغلب یک طرفه به دانش آموزان ارائه می شود ، غافل از اینکه این شیوه،خود مانع یادگیری و خلاقیت است.

وی تاریخچه پیدایش درس پژوهی را عنوان کرد و گفت: درس پژوهی  رویکردی جدید در توسعه دانش حرفه ای معلمان است که از درون مدارس ابتدایی ژاپن مطرح و گسترش یافته است.

مدرس کشوری درس پژوهی ادامه داد: درس پژوهی در واقع روش پژوهشی مشارکتی معلمان در کلاس درس است که از آن به عنوان سودمند ترین، کاربردی ترین و مؤثرترین برنامه پرورش حرفه ای معلمان یاد کرده اند.

استاد دانشگاه تهران درادامه  اهمیت درس پژوهی در تدریس معلمان را  مثل اقدام پژوهی دانست که معلمان فرصت می یابند تا  در طراحی، اجرا و ارزیابی با یکدیگر همکاری، همیاری و مشارکت کنند و مسایل درون مدرسه و کلاس را بکاوند، جوابی بیابند و آن را در عمل بکار بندند و در پایان یک ارزیابی گروهی از کار آموزشی یکدیگر داشته باشند.

عضو هیئت علمی سازمان پزوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش وپرورش فواید درس پژوهی راکمک به تغییر فرهنگ مدرسه توسعه محیط انعطاف پذیر برای دستیابی به یادگیری سازمانی بیان کرد و گفت: معلمان درس‌پژوه پس از طی مراحل اجرا و احصای راهکارهای اثربخش به چگونگی حل مشکل تدبیر می کنند و در نهایت، بازاندیشی اقدامات صورت گرفته و رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت منجر به نتیجه مطلوب می‌شود.