تفویض اختیار، تمرکز زدایی و مشارکت محلی برای ارتقای فعالیت های آموزش و پرورش بسیارضروری است

فرماندارخدابنده اظهارکرد:تفویض اختیار، تمرکز زدایی و مشارکت محلی برای ارتقای فعالیت های آموزش و پرورش بسیارضروری است. به گزارش اشراق آنلاین،فرماندار شهرستان خدابنده بمناسبت هفته شورای آموزش و پرورش قبل از خطبه های نمازجمعه این هفته شهرقیدار سخنرانی کرد. فتحی ضمن گرامیداشت 26 دیماه سالروز تاسیس شورای آموزش و پرورش ،این روز را به همه […]

فرماندارخدابنده اظهارکرد:تفویض اختیار، تمرکز زدایی و مشارکت محلی برای ارتقای فعالیت های آموزش و پرورش بسیارضروری است.

600600p15585EDNmainDSC01620به گزارش اشراق آنلاین،فرماندار شهرستان خدابنده بمناسبت هفته شورای آموزش و پرورش قبل از خطبه های نمازجمعه این هفته شهرقیدار سخنرانی کرد.

فتحی ضمن گرامیداشت 26 دیماه سالروز تاسیس شورای آموزش و پرورش ،این روز را به همه عزیزان که به نوعی در شوراهای  آموزش و پرورش تلاش و کوشش می نمایند تبریک عرض نموده و برای همه عزیزان آرزوی توفیق و سلامتی داشت.

وی در ادامه گفت:از آنجا که براساس آموزه های دین اسلام  و تأکیدات بزرگان بهره گیری از مشارکت مردمی در تحقیق اهداف مقدس تعلیم و تربیت فرزندان امری اجتناب ناپذیر می باشد، تفویض اختیار، تمرکز زدایی و مشارکت محلی برای ارتقای فعالیت های آموزش و پرورش از موضوعات قابل توجه و بسیار مهم بوده که همواره مورد توجه دولتمردان در تمامی کشورها بوده است، به طوری که دولتهابه تنهایی قادر به تأسیس و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز خود نمی باشد و همواره در تلاش برای جلب مشارکت و حضور همه جانبه مردم در عرصه تعلیم و تربیت بوده اند.

فتحی افزود:به همین  منظور در 26 دیماه سال 1372 در مجلس شورای اسلامی یکی از ارزشمندترین قوانین در خصوص آموزش و پرورش به عنوان « قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش» تصویب شد.

وی ادامه داد: البته شکل گیری این شورا و شوراهای نظیر آن به قانون اساسی ما بر می گرددکه متأثر از قرآن کریم می باشد، یعنی اعمال حق حاکمیت مردم آنگونه که در اصل 56 قانون اساسی آمده « حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداوند است وهم او انسان را برسرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است»است.

فرماندارخدابنده یکی از اصلی ترین مسیر اعمال حق حاکمیت رابرگزاری انتخابات دانسته و گفت:این امردر موارد مختلف اتفاق می افتد و موضوع شوراها  نیز یکی از آنها ست که اهمیت و جایگاه شورا ها نیز برای  همه روشن است ودر قرآن کریم علاوه بر سوره شورا آیات متعددی در بحث اهمیت شوراها آمده است وهمچنین در قانون اساسی ما علاوه برفصل 7 که کلاً به بحث شوراها پرداخته اصول ششم و هفتم آن نیز به موضوع شوراها پرداخته است، لذا در اهمیت و نقش شوراها هیچ تردیدی نسیت همینطور در اهمیت و نقش آموزش و پرورش همن طورچرا که ما فرزندان خودمان را بعنوان امانت برای تعلیم و تربیت در اختیار آن نهاد قرارداده و به آن اعتماد کامل می کنیم و تردیدی نباید در وجود داشته باشیم.

وی اذعان کرد:لذا در عملی نمودن هرچه بهتر این قانون که هدف از آن مطابق ماده 1 آن،تحقیق مشارکت و نظارت مردم در امر آموزش و پرورش وبهره گیری از کلیه منابع و امکانات جهت تأسیس ، تولید و تجهیز فضاهای آموزش و پرورش و تسهیل در فعالیت های اجرایی آموزش و پرورش در کشور استانها و شهرستانها و بخشها می باشد باید جدی گرفته شود.

فتحی افزود:اما مسئله مهمی که در این رابطه وجود دارد تلقی نادرست و باور نا صحیحی است که هم مردم و هم مسئولین در بحث مشارکت و حدود اختیارات و وظایف شوراها وجود دارند، والدین و اعضای انتخابی شوراها فکر می کنند از آنها دعوت شده که کمک گرفته شود و مسئولان آموزش و پرورش هم بعضاً این تلقی را دارند و تا زمانی که نقش و جایگاه و محدوده اختیارات و حوزه تصمیم گیری این اعضا روشن نشود توفیق چندانی حاصل نخواهدشد.

رئیس شورای آموزش وپرورش خدابنده در پایان سخنان خودبه سفر استاندار زنجان به شهرستان خدابنده اشاره کرده و گفت:در این سفر پروژه های شهرستانئ توسط استاندار مورد بازدید قرار گرفت ووی دستورات لازم برای رفع مشکلات موجود صادر کرد و امیدواریم با این سفر و مصوباتی که داشت بخشی از مشکلات شهرستان رفع شود.