تاثیر ماهواره بر پوشش جوان ایرانی

بی تردید با وقوع انقلاب صنعتی درغرب و گسترش پیامدهای اقتصاد سرمایه داری در جوامع غربی و به دنبال آن تغییرات سریع و گسترده در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چهره جهان بطرز چشمگیری دگرگون شد. اشراق آنلاین:دراین هیاهوی ناشی از رشد اقتصاد سرمایه داری وظهور فناوریهای جدید، چهره و ظاهر انسانها نیز […]

بی تردید با وقوع انقلاب صنعتی درغرب و گسترش پیامدهای اقتصاد سرمایه داری در جوامع غربی و به دنبال آن تغییرات سریع و گسترده در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چهره جهان بطرز چشمگیری دگرگون شد.th.jpeg77

اشراق آنلاین:دراین هیاهوی ناشی از رشد اقتصاد سرمایه داری وظهور فناوریهای جدید، چهره و ظاهر انسانها نیز از این فرایند در امان نماند و دستخوش تغییرات جدی شد.

این اتفاق با توجه به رشد و گسترش رفاه اقتصادی در جهان و تغییر در سبک و الگوی زندگی مردم طبیعی بود، اما این رویداد همراه با گسترش وسایل ارتباط جمعی مانند تلویزیون و ماهواره مسایل نو و جدیدی را برای کشورهایی که تنها پذیرنده و دریافت کننده ظواهر محصولات اقتصادی و فرهنگی غرب بودند، ایجاد کرد.

در این سالها، صنعت پوشاک و لوازم آرایشی نیز گسترش قابل توجهی پیدا کرد و بسیاری از بازارهای جهان را در دست خود گرفت.

از زمانی که جوانان بخصوص زنان در پی تعریف نقش جدیدی برای خود در عرصه جامعه و تحولات آن بودند، برای صاحبان پول و سرمایه، این فرصت فراهم آمد که با ایجاد تعریف های جدید از هویت، بازار پولساز و سودآوری را برای خود ایجاد کنند.چرا که این دو قشر همیشه در پی کسب تعاریف جدید ازهویت خویش و پیرامون خود بوده اند پس ارائه مدها والگوهای جدید، نوعی بسترسازی برای اینگونه افراد به منظور ابراز وجود آنها در جامعه بوده است.

علاوه برعامل اقتصاد و دیدگاه سودمحور بنگاه های اقتصادی و صاحبان آن، گسترش رسانه های جمعی و بهنگام ارتباطات صوتی و تصویری در سطح جهان نیز به دستیابی عوامل مزبور به اهدافشان در ابعاد اقتصادی و فرهنگی سرعت بیشتری بخشید.

در این میان بویژه از دهه ۱۹۶۰ ما شاهد شکل گیری جدی پدیده مد و مد گرایی در غرب می باشیم، پدیده ای که از آن زمان تاکنون تاثیر مثبت و منفی فراوانی بر جوامع مختلف سراسر جهان داشته است.

از این زمان، پرداختن به ظاهر لباس و آرایش چهره به صورت مد شکل جدی تری به خود گرفت و درهمین راستا بنگاه های اقتصادی بزرگی شکل گرفتند که امروز ما آنها را به صورت غول های مارک دار در زمینه پوشاک و لوازم آرایشی می بینیم.

از دهه ۱۹۹۰ به این طرف علاوه بر تحولات عظیم و گسترده سیاسی مانند فروپاشی شوروی و پایان نظام دو قطبی، تحول مهم و شگرف دیگری در عرصه فرهنگ صورت گرفت و آن ظهور پدیده ماهواره بود، پدیده نویی که مرزهای سیاسی را درنوردید وجهان را با فرهنگ های گوناگون به هم مرتبط ساخت.

دگرگونی وتحول، جزء ذاتی جوامع به شمار می رود. همانطوری که مطالعه تاریخ جوامع نشان داده، هیچ جامعه ای ایستا و بدون تغییر نبوده است. تغییر، خصوصیت تمام فرهنگهاست، ولی میزان و مسیر تغییر از فرهنگی به فرهنگ دیگر و از زمانی به زمان دیگر متفاوت است.

مسئله حجاب و عفاف يكي از مباحث ريشه‌اي و اساسي در دين مبين اسلام است واين موضوع به عنوان يك ارزش در جوامع اسلامي مورد توجه قرار گرفته است.
واژه عفت در قرآن چهار بار مورد اشاره قرار گرفته است ودر تفكر اسلامي عفاف هم رويه دروني و هم رويه بيروني و هم نشانه ظاهري و هم علامت باطني دارد.
نشانه ظاهري عفاف،حجاب و پوشش است وحجاب و پوشش نشانه عفت است و لازمه عفت پوشش است.
يكي از مهم‌ترين عوامل كمرنگ بودن آسيب‌هاي اجتماعي در كشورها و جوامع اسلامي توجه به اصل مهم حجاب و عفاف  است وجه ويژه مردان و زنان مسلمان به امر حجاب و عفاف و رعايت آن در كنار حفظ حرمت و كرامت انساني موجب كاهش نرخ آسيب‌هاي اجتماعي شده است.
تلاش دشمنان براي كمرنگ كردن اين ارزش اسلامي به صورت شبانه‌روز به صورت‌هاي مختلف ادامه دارد.
برخورد غيرانساني بعضي از كشورها همچون فرانسه، انگليس و آمريكا با زنان محجبه در دانشگاه‌ها و در خيابان‌ها حاکی ازآن است که ترس از ترويج و گسترش دين اسلام و ارزش‌هاي اين دين الهي يكي از مهم‌ترين دلايل مخالفت سران ظلم و كفر با ترويج حجاب و عفاف در اين كشورهاي مدعي مدافع حقوق بشر است.
مروزه دشمنان با سوءاستفاده از شبكه‌هاي مختلف ماهواره‌ و اينترنت سعي در كمرنگ كردن ارزش‌هاي اسلامي در بين مسلمانان دارند.
استفاده بيش از حد خانواده‌ها به ويژه جوانان از شبكه‌هاي ماهواره در كنار بي‌توجهي والدين،موجب ترويج پوشش‌هاي غيراسلامي در جامعه است و تبيين جايگاه و ارزش حجاب و عفاف براي جوانان و بيان تاثيرات مخرب بدحجابي و بي‌ عفتي براي آنان توسط والدين و مربيان مدارس امري بسيار ضروري است.
ترويج بدحجابي و كمرنگ شدن عفاف در جوامع اسلامي،از بدترين پيامدها و تاثيرات استفاده از ماهواره است لذاتوجه ويژه خانواده‌ها به نوع پوشش فرزندان و برخورد جدي با عاملان ترويج بدحجابي و بي‌حجابي با توجه به هجمه‌هاي نرم دشمنان ضرورتي اجتناب‌ناپذير است.
حجاب و عفاف تنها مختص زنان نبوده و مردان نيز ملزم به حفظ و رعايت اين مهم در جامعه هستندلذابرخورد منطقي با اين پديده را به ويژه در مدارس ضروري است و اگر جوانان ما به درستي با جايگاه و اهميت حجاب و عفاف آشنا شوند در كنار رعايت اين مهم خود امران فعال ترويج عفاف و حجاب در جامعه خواهند شد.