نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مسئول ورزشهای روستایی اداره ورزش و جوانان شهرستان خدابنده گفت: انسجام اجتماعی یکی از پیامدهای بازیهای بومی و محلی است. به گزارش اشراق آنلاین،اصغر کرمی اظهار کرد: بازیهای بومی و محلی در ذیل هیأت روستایی و با هدف احیای این بازیها که حاوی فرهنگ و آداب و رسوم غنی هر منطقه است با بیش از […]
مسئول ورزشهای روستایی اداره ورزش و جوانان شهرستان خدابنده گفت: انسجام اجتماعی یکی از پیامدهای بازیهای بومی و محلی است.
به گزارش اشراق آنلاین،اصغر کرمی اظهار کرد: بازیهای بومی و محلی در ذیل هیأت روستایی و با هدف احیای این بازیها که حاوی فرهنگ و آداب و رسوم غنی هر منطقه است با بیش از 4 هزار نفر ساماندهی شده است.
مسوول ورزشهای روستایی اداره ورزش و جوانان شهرستان خدابنده افزود: بازیهای بومی و محلی علاوه بر شاد و مطرح بودن به دلیل اجرای گروهی آن، عامل پیوند و انسجام افراد نیز بود و باید توجه داشت یکی از مزایای این بازیها انجام آنها بدون نیاز به امکانات پیشرفته و تخصصی است و با حداقل لوازم میتواند ساعات خوشی را برای افراد به ارمغان بیاورد.
کرمی تصریح کرد: این بازیها در گذشتههای نه چندان دور نه فقط برای پرکردن اوقات فراغت، بلکه در جشنهای عروسی و هر جا که افراد برای شادیها دور یکدیگر جمع میشدند، انجام میشد و رعایت عدالت و احترام به بزرگترها یکی از ویژگیهای شاخص این بازیها بود.
این مسوول تاکید کرد: ورزش علاوه بر سلامت جسم، سلامت روح را نیز به همراه دارد، لذا احیای این بازیها بنابر ابلاغ فدراسیون و برنامه استانی در شهرستان نیز با جدیت در حال انجام است که این امر رویکرد خوبی در راستای احیای این بازیها و استقبال جوانان از آنها است.
کرمی خاطرنشان کرد: 300 روستا در شهرستان خدابنده وجود دارد که هر روستا دارای حداقل یک بازی مخصوص به خود است، هر چند رشتههای مشترکی از جمله کشتی پهلوانی، سوارکاری و طنابکشی در همه روستاها مشترک هستند.
مسوول ورزشهای روستایی اداره ورزش و جوانان شهرستان خدابنده، گفت: به عنوان مثال در بازی قشون که بیشتر خانمها آن را انجام میدهند و همراه با آواز و موسیقی است، دو گروه متشکل از چند نفر با طرح موضوعی همانند چیستان این بازی را در یک زمان مشخص انجام میدهند و چنانچه گروه مقابل نتواند به پاسخ مورد نظر دست پیدا کند، گروه رقیب به نوعی با روسری شروع به تنبیه گروه بازنده میکند که این امر با شوق و خنده همراه است.
وی با تاکید بر اینکه بازیهای بومی و محلی دارای قوانین خاص خود هستند، خاطرنشان کرد: 12 رشته در بازیهای بومی و محلی در هیئت روستایی ساماندهی شده که با جدیت در مسابقات مختلف نیز حضور پیدا کرده و با استقبال خوبی هم روبهرو میشوند.
مسوول ورزشهای روستایی اداره ورزش و جوانان شهرستان خدابنده تصریح کرد: در کنار توجه به ورزشهای جدید، بازیهای بومی و محلی به دلیل غنای فرهنگی و ریشه در آداب و رسوم محلی باید مورد توجه ویژه باشد تا در گذر زمان به فراموشی سپرده نشده و یا تاثیری که در انسجام اجتماعی دارد، حفظ شود.
Δ