امر به معروف و نهی از منکر در حد شعار باقی مانده است/ خلا قانون،مشکل اصلی واجب فراموش شده در جامعه

محقق و پژوهشگر حوزه علمیه خدابنده با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از ارکان دینی در جامعه اسلامی مورد توجه قرار داد گفت: این واجب دینی در حد شعار باقی مانده است. به گزارش اشراق۲۴،یکی از راه هایی که ضامن اجرای احکام دینی است، عمومی شدن امر به […]

محقق و پژوهشگر حوزه علمیه خدابنده با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از ارکان دینی در جامعه اسلامی مورد توجه قرار داد گفت: این واجب دینی در حد شعار باقی مانده است.

به گزارش اشراق۲۴،یکی از راه هایی که ضامن اجرای احکام دینی است، عمومی شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است، در فرهنگ اسلام، افراد جامعه همانند سرنشینان یک کشتی هستند. چنانچه یکی از آن ها بخواهد دیواره کشتی را سوراخ کند، همگی وظیفه دارند که مانع او شوند وگرنه همه آن ها غرق خواهند شد.

دین اسلام که سعادت بشر را عهده دار است، احکام زندگی اجتماعی او را نیز در نظرگرفته است، و گاه به احکام اجتماعی بیشتر از احکام فردی توجه کرده است، اسلام بر این نکته نیز تاکید دارد که سلامت فرد از سلامت جامعه جدا نیست، بنابراین، با طرح نظارت عمومی، یا امر به معروف و نهی از منکر، امید به آینده ای درخشان و به دور از فساد را در دل ها می پروراند و ترک این دو امر مهم را موجب گرفتاری مردم می داند،رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم در این باره می فرمایند: “هر زمان که امت من امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنند، پس منتظر بلاهای الهی باشند”.

با توجه به ضرورت و اهمیت این واجب فراموش شده خبرنگار اشراق۲۴ در میان مردم حاضر شده است تا نظر آنها را درباره این موضوع جویا شود که نظرتان را به آن جلب می کنم.

یداله اصانلو خادم مسجد قیداری در گفت و گو با خبرنگار اشراق۲۴ اظهار کرد: یکی از اهدا ف قیام امام حسین(ع) امر به معروف ونهی از منکر و احیای دین جدش بود.

وی افزود: احیای فریضتین امر به معروف و نهی ازمنکر تشویق به کارهای خوب ونهی از کارهای بد باعث نظم امنیت وثبات در هر جامعه است.

این خادم مسجد در خصوص اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر در دین اسلام گفت: امر به معروف و نهی از منکر یکی از موضوعات مهم مذهبی، فرهنگی و ارزشی در کشور است که دین مبین اسلام جایگاهی والا و ویژه دارد.

جهانبخش ذوالقدر کارمند خدابنده ای نیزبا بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باید فرهنگ سازی شود، افزود: فرهنگ سازی امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه وظیفه همگانی است و وظیفه شرعی همه ما هست که در اجرای هر چه بهتر و کامل تر این فریضه دینی سهیم باشیم.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر ضرورت پرهیز از شعار زدگی مسئولان در مسئله امر به معروف و نهی از منکر، خواستار تلاش برای احیاء این فریضه دینی در تمامی شئون در دستگاه های دولتی شد.

این کارمند  با بیان اینکه احیای امر به معروف و نهی از منکر از واجبات و فریضه مهم اسلامی است گفت: جامعه ‌ای که در آن امر به معروف و نهی از منکر احیاء نشود از رحمت خداوند دور خواهد شد.

عبدی محقق و پژوهشگر حوزه علمیه خدابنده نیز گفت: امر به معروف و نهی از منکر، در آموزه های دینی ما از جایگاه بلند و ویژه برخوردار است و اساس نبوت پیامبران الهی، بر امر به معروف و نهی از منکر استوار بوده است.

وی همچنین امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان یکی از ارکان دینی در جامعه اسلامی مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: این واجب دینی نباید در حد شعار باقی بماند.

این محقق و پژوهشگر با بیان اینکه انگیزه بعثت انبیا و ائمه اطهار تزکیه و تهذیب نفس انسان‌ها بوده است، تصریح کرد: این امر در سایه این دو وظیفه و رسالت سنگین محقق شده است.

وی افزود: امروز وظیفه همگانی است که در برابر عده‌ای که به ترویج فساد و بی‌بندوباری برای بی هویت‌سازی جوانان و خانواده ها مشغول هستند با انجام  و اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بایستیم و از آزادی نابه‌جا و نادرست جلوگیری کنیم.

عبدی تاکید کرد: انتظار بر این است که دستگاهها و نهادها به جد، از فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر حمایت کنند و آن را تبدیل به یک فرهنگ عمومی کنند.

علی بیگدلی معلم خدابنده ای نیز با اشاره به آسیبهای ناشی از کمرنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، گفت: اگر این فرهنگ کمرنگ شود، بزه های اجتماعی، بی بند و باریها، تعرض به حقوق یکدیگر در کف جامعه افزایش می یابد و آرام آرام جامعه به سوی فساد، پلشتیها و زشتیهای فردی و اجتماعی سوق پیدا می کند؛ اگر این سیر نزولی ادامه یابد به جایی خواهیم رسید که دیگر حتی امر به معروف و نهی از منکر هم نخواهد توانست جامعه را نجات دهد.

وی با تاکید بر این که، در بحث امر به معروف و نهی از منکر، خلاء قانونی وجود ندارد، اضافه کرد: قانون ویژه امر به معروف و نهی از منکر، شامل همه نیازمندیها است ولی مشکل اصلی خلا اجرای این قانون است،متاسفانه بعضا برخی از دستگاهها آن گونه که باید از امر به معروف و نهی از منکر حمایت نمی کنند که این مسئله نیاز به بازمهندسی دارد.

این معلم بیان کرد: دولت و وزارتخانه های مرتبط باید به نحو مطلوبتری از آمران به معروف و ناهیان از منکر حمایت کنند تا شان فردی و اجتماعی فرد آمر به معروف حفظ شود و سایرین نیز جرات بیشتر برای انجام این مسئله داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: امروزه همین عدم حمایتها و بعضا بی اهمیت جلوه دادن ها سبب کاهش انگیزه امر به معروف در جامعه شده است که این خطر بزرگی است؛ می طلبد که دولت، وزارت کشور، ناجا، نیروی انتظامی و…بیشتر تلاش کنند تا مردم جرات بیشتری برای دخالت موثر و مفید جهت حفظ شئونات اسلامی یکدیگر داشته باشند.

صفی اله اصانلو معمار خدابنده ای نیز عنوان کرد: امر به معروف و نهی از منکر به معنای دخالت در امور دیگران و سلب آزادی آنان نیست بلکه فریضه ایست که نظم و سلامت را برای جامعه مهیا می سازد.

وی ادامه داد: امر به خوبی و نهی از بدی معنای امر به معروف و  منکر است که در برگیرنده خوبی هاست پس لازم است که همه ما بر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر پی بریم و این واجب را احیا کرده و در کارهای روزانه خود قرار دهیم.

معمار قیداری با بیان اینکه گرایش فرد و اجتماع به خوبی و دوری از خطا و گناه عامل اصلی کاهش هرج و مرج در جامعه و برپایی نظامی باثبات و سالم خواهد شد ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر برای حفظ مصلحت فرد و اجتماع یک ضرورت است و وسیله ای مناسب برای جلوگیری از انحراف فرد و جامعه است