از الگوی آسمانی ازدواج، فاصله گرفته‌ایم

امام جمعه قیدار در خطبه های نماز جمعه گفت: ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) یک الگوی جهانی و ابدی است که متاسفانه از این الگوی آسمانی فاصله گرفته‌ایم.

به گزارش نسیم اشراق حجت الاسلام علی موسوی در خطبه‌های نماز جمعه به سخنرانی مقام معظم رهبری در رحلت امام (ره) اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری همه ساله دو سخنرانی اصلی دارند که در میان سایر بیانات ایشان نقش محوری و اساسی دارد یکی بیانات آغاز سال در حرم مطهر رضوی که در خصوص نام گذاری سال و نقشه راه یک ساله کشور در حوزه‌های مختلف است و دیگری بیانات به مناسبت سالگرد ارتحال امام در مرقد مطهر امام خمینی(ره) است.

وی افزود: در رابطه با گفتمان سازی مبتنی بر مکتب امام(ره) طی این  سال‌ها می‌توان به مجموعه‌ای گرانبها از تبیین اندیشه و مکتب امام به روایت رهبر معظم انقلاب دست یافت که هر ساله تکمیل تر و ابعاد جدیدتری از مکتب و اندایشه امام ارائه می‌شود.

امام جمعه قیدار ادامه داد: جنایات بی‌سابقه و قساوت بی‌حدومرز رژیم دردمنش و حمایت دولت آمریکا از این وحشی‌گری‌ها واکنش‌های عصبی به باطل شدن توطئه بزرگ بین‌المللی برای مسلط کردن رژیم صهیونیستی بر منطقه است.

وی افزود: سالهای متمادی مراکز تبلیغاتی و رسانه‌ای آمریکایی-صهیونیستی برای فراموش‌شدن مسئله فلسطین تلاش کردند اما در پرتو طوفان‌الاقصی و ایستادگی مردم غزه، فلسطین اکنون مسئله اول جهان است و آمریکا هم در مقابل اجماع جهانی ملت‌ها دچار انفعال شده و دیر یا زود مجبور می‌شود دستش را از پشت رژیم صهیونیستی بردارد.

امام جمعه قیدار ادامه داد: صحنه انتخابات، صحنه عزت و حماسه و رقابت برای خدمت است نه میدان کشمکش برای تصاحب قدرت، بنابراین کسانی که وارد رقابت‌های انتخاباتی می‌شوند، رعایت اخلاق را وظیفه خود بدانند تا خدای متعال دل‌های مردم را به بهترین گزینه هدایت کند و به امید خدا یک رئیس‌جمهور شایسته برای ملت ایران تعیین شود.

وی به اول ذی الحجه سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) اشاره کرد و گفت: این ازدواج یک الگوی جهانی و ابدی است که متاسفانه چقدر از این الگوی آسمانی فاصله گرفتیم و هرچه از این الگوها و اسوه‌های ابدی فاصله بگیریم با پدیده‌های لاینحل اجتماعی مواجه خواهیم شد.

امام جمعه قیدار ادامه داد: حجم عظیم روزانه طلاق در کشور بهترین دلیل بر خطای معیارهای انتخابی در ازدواج و زندگی مشترک است و متاسفانه موانع فرهنگی ازدواج امروز بیشتر از موانع اقتصادی آن است و خطراتی که از این ناحیه متوجه بقاء نهاد خانواده است کمتر از عوامل اقتصادی نیست.

وی افزود: متاسفانه موجی از آداب و رسوم غلط و ناشایست مثل مهریه سنگین، تشریفات عریض و طویل و کمر شکن، تجمل گرایی، خرج‌های اضافی و اسراف و بریز و بپاش، چشم و هم چشمی، تهیه جهیزیه‌های سنگین و غیر ضروری، به راه افتاده و مانع از ازدواج جوانان می‌شود و در نتیجه سن ازدواج نیز روز به روز بالا می‌رود.

امام جمعه قیدار ادامه داد: برقراری مجالس آلوده به گناه و فساد، عروسی‌های مختلط و مزاحمت‌های اجتماعی یکی از آسیب‌ها و آفت‌های جدی عروسی‌هاست که متاسفانه بنایی که امر بسیار مقدسی است که با گناه و معصیت شروع و با مردم آزاری و حق الناس آغاز می‌شود.

وی به سالروز شهادت امام جواد(ع) اشاره کرد و گفت: امام جواد(ع) در عصر و زمان خود از تفسيرهاى نابه‏جا و غيرعقلانى آيات قرآن جلوگيرى كرد و علما و دانشمندان را به‏ فهم صحيح آيات راهنمايى ‏كرد.

امام جمعه قیدار ادامه داد: احاديث بسيارى از آن امام، در كتابهاى حديث، ازجمله عيون اخبار الرضا، تحف العقول، مناقب و بحارالانوار نقل شده است و ایشان مانند جده‌‏اش فاطمه زهرا(س) زندگى كوتاه و عمرى سراسر رنج داشت و در آخر ماه ذيقعده سال ۲۲۰ هجرى توسط همسر خود ام‏الفضل و به دستور معتصم مسموم شد.