نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش نسیم اشراق، حجت الاسلام علی موسوی امام جمعه قیدار در خطبه های نماز جمعه به اقدامات مورد انتظار از مجلس دوازدهم اشاره کرد و گفت: با پایان یافتن تبلیغات انتخاباتی، اینک نوبت رفاقت برای خدمت است نه رقابت برای قدرت! براساس شایسته سالاری و ملاکهای صحیح مدیریت عقلانی و انقلابی، شاهد یک رویداد الگویی از مجلس دوازدهم باشیم.
وی افزود: اولین و مهمترین وظیفه نمایندگان محترم آشنایی عمیق با قانون اساسی و وظایف نمایندگی و اسناد بالادستی کشور و مهمتر از آن آشنایی عمیق با گفتمان امام راحل و رهبر حکیم انقلاب اسلامی است.
امام جمعه قیدار ادامه داد: جانمایی واقعی و به دور از احساس و هیجان در کمیسیونهای مجلس براساس تخصص و نیاز جامعه. در موارد زیادی دیدهایم که برخی نمایندگان برای عضویت در یک کمیسیون مسابقه گذارده اند! از جمله بیمهای همیشگی تشکیل ضعیف کمیسیون فرهنگی و فقدان نمایندگان متخصص و آشنا ب اابعاد فرهنگ جامعه اسلامی و انقلابی است.
وی افزود: تلاش مجاهدانه برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی ، وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین مسئله کلان کشور است که آحاد ملت را تحت الشعاع قرار داده است.
امام جمعه قیدار ادامه داد: شفافیت به معنای واقعی، اجتناب جدی از تبعیض و فساد، ساده زیستی، دوری از عوامزدگی، پایبندی به قانون اساسی، اهتمام به مسائل کلیدی و اولویت دار، پرهیز از منازعات و لزوم اتحاد و انسجام داخلی در مقابل دشمن، تعامل و هم افزایی با قوای مجریه و قضاییه از جمله رهنمودهای رهبری به نمایندگان مجلس یازدهم بود که باید چراغ راه نمایندگان این دوره از مجلس هم باشد.
وی به دهه کرامت اشاره کرد و گفت: اهل معرفت، در ماه ذیقعده اُنس بیشتری با وجود مبارک حضرت ثامن الحجج آقاعلی بن موسی الرضا(ع) پیدا میکنند و در این ماه به زیارت حضرت و تشرف به مرقد منور آن حضرت بسیار سفارش شده است.
امام جمعه قیدار ادامه داد: در دوران زندگانى سراسر خیر و برکت امام رضا(ع) بخش هجرت حضرت از مدینه به خراسان از مهمترین مباحث تاریخ تشیع است.
وی افزود: حركت حضرت از مدینه به خراسان، در حقیقت هجرتى سرنوشت ساز و تمدن ساز بوده است و این هجرت حضرت باعث توسعه جغرافیاى سیاسى، فرهنگى و اجتماعى شیعه شد و ایران را به «خانه شیعه و اهل بیت(ع)» تبدیل کرد.
امام جمعه قیدار به روز ملی جمعیت نیز اشاره کرد و گفت: در سه سی سال گذشته، نرخ باروری کلی در جهان، نزدیک به ۳۳٪ و در جهان اسلام، نزدیک به ۴۱٪ کاهش داشته اما نرخ باروری کلی در ایران ۷۰٪ کاهش یافته است.
وی افزود: نرخ باروری به متوسط تعداد نوزادانی میگویند که هر زن در سن باروری به دنیا میآورد، طبق تعاریف بین المللی زنان ۱۵ تا ۴۹ سال هر جامعه ای، زنان در سن باروری محسوب میشوند.
امام جمعه قیدار ادامه داد: سالمندی جمعیت، سه مرحله دارد، در مرحله اول، یک جامعه به سوی سالمند شدن پیش میرود، در این مرحله ۷ تا ۱۴ درصد از جمعیت جامعه در سنین بالای ۶۰ سال قرار میگیرند؛ که بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰، هشت درصد جمعیت کشور، بالای ۶۰ سال هستند طبق این آمار، باید گفت ایران، وارد مرحله سالمندی شده است.
وی افزود: اما در مرحله دوم جامعه، دیگر سالمند شده است که بین ۱۴ تا ۲۱ درصد جمعیت جامعه در سنین بالای ۶۰ سال قرار میگیرند و مرحله سوم مرحله فوق سالمندی یا انفجار سالمندی است که بیش از ۲۱٪ از جمعیت در سنین بالای ۶۰ سال قرار دارد.
امام جمعه قیدار ادامه داد: در حال حاضر، ایران، ششمین کشور جهان است که به سرعت به سوی سالمندی پیش میرود.
وی به کم شدن نیروی کار و کاهش تولید نیز اشاره کرد و گفت: نیروی کار در هر جامعه ای طبق تعریف استاندارد بین المللی افرادی هستند که بین ۱۵ تا ۶۵ سال سن دارند.
امام جمعه قیدار ادامه داد: این افراد تولید ثروت میکنند و افراد زیر ۱۵ و بالای ۶۵ ساله ها مصرف میکنند و وقتی جامعهای به مرحله سالمندی رسیده باشد، به صورت طبیعی نیروی کار که تولید کننده است کم میشود و نیروی سالخورده و بازنشسته که مصرف کننده است افزایش مییابد؛ در این صورت تناسبی بین تولید ثروت و مصرف آن جامعه نخواهد بود.
وی افزود: جامعهای که نیروی کار کافی نداشته باشد، چارهای جز وارد کردن نیروی کار ندار، وقتی نیروی کار وارد جامعه شد، فرهنگ خود را هم وارد میکند، اگر خدای نکرده ما در دهههای آینده مجبور باشیم از کشورهای دیگر، که حتی در همسایگی ما هستند، نیروی کار وارد کنیم، چه بلایی سر فرهنگ ما خواهد آمد.
امام جمعه قیدار ادامه داد: یکی از مهمترین مولفههای اصلی قدرت، بیشتر بودن و جوان بودن جمعیت است، همین قدر بدانیم که کشورهای مدعی جنگ مدرن، برای افزایش جمعیت خود به تکاپو افتادهاند.
وی به فرصت استثنایی پنجره جمعیتی اشاره کرد و گفت: ما، الان در فرصت استثنایی پنجره جمعیتی قرار داریم، پنجره جمعیتی یا دریچه جمعیتی دوره ای است که بیشتر از دو سوم جمعیت در سنین فعالیت یعنی ۱۵ تا ۶۵ سال باشند و زنان بارور هم در دوره سنی ۱۵ تا ۴۹ سال قرار داشته باشند.
امام جمعه قیدار ادامه داد: در حال حاضر ایرانیها در حال رفتن به تک فرزندی هستند، در نسل جدید، یعنی متولدین بعد از سال ۱۳۵٠، ۲۴٪ از خانوادهها بدون فرزند و ۳۴٪ دارای یک فرزند هستند.
وی افزود: سوم خرداد فتح خرمشهر در عمليات بيت المقدس، روز مقاومت، ايثار است و «آزاد سازی خرمشهر»نماد نصرت الهى و شاه بيت مقاومت و ايثار ملت بزرگ ایران است.
امام جمعه قیدار ادامه داد: فتح خرمشهر برای همیشه انديشه تسلط بر ايران، را به زبالهدان تاريخ فرستاد و حماسه فتح خرمشهر آنقدر عظیم است که تا همیشه در حافظه تاریخ ملت ایران میماند و درس آموزی میکند.
وی افزود: امروز از ثمرات مبارک عملیات الگوآفرین بیت المقدس، حماسه طوفان الاقصی است و عملیات وعده صادق، مصداقی از فتح خرمشهرهای درپیش است.
امام جمعه قیدار ادامه داد: حماسه ماندگار آزادى خرمشهر همچون آينهاى، پيش روى ما و مسؤولان باید آن را مبناى رفتار خويش قرار دهند، که در این صورت بی شک در هر عرصهاى پيروز خواهيم شد و اگر غفلت كنيم، بايد طعم تلخ شكست را بچشيم كه در اين صورت، هم بايد پاسخگوى صياد شيرازىها، جهان آراها، چمرانها و… كه چنين آينهاى را فراروى ما قرار دادند، باشيم و در مورد تقصيرهاى خود به آيندگان پاسخ دهيم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ